Comunicat de presă - UCMR-ADA

 •  Comunicate
1525 afişări

Organismele de gestiune colectivă a drepturilor de autor și conexe, UCMR-ADA, UPFR, Credidam, au depus plângere la CNA împotriva campaniei defăimătoare desfășurate de unele posturi de radio împotriva acestora.

dbab9de4-322f-4880-a60d-40018aab687a

UCMR-ADA, UPFR și Credidam au solicitat la CNA, printr-o plângere comună depusă în data de 24.07.2017, stoparea campaniei negative pe care unele radiouri precum postul de Radio CFM—Constantă și postul de Radio Best FM Ploiești o fac prin spoturile publicitare difuzate în emisiunile acestora.

Începând cu 07.07.2017 s-a difuzat periodic un spot publicitar cu mesaj calomnios la adresa UCMR-ADA, UPFR și Credidam, scopul acestui mesaj este de a influența tendențios parlamentarii și opinia publică asupra activității de autorizare desfășurată de UCMR-ADA și de celelalte organisme de gestiune colectivă, de către societățile radio Radio CFM — Constanța și postul de Radio Best FM Ploiești.

Menționăm că potrivit legii, organismele de gestiune colectivă au dreptul să-și valorifice creanțele, inclusiv prin instanța de judecată.

Radiourile, nu de puține ori, își declanșează singure falimentul și cesionează licența de la CNA altor societăți, scăpând astfel de obligațiile de plată rezultată din utilizarea operelor muzicale, a fonogramelor și a prestațiilor artistice către organismele de gestiune colectivă UCMR-ADA, UPFR și Credidam.

Față de cele precizate, UCMR-ADA, UPFR și Credidam dezaprobă și solicită, prin plângerea comună depusă la CNA, stoparea difuzării spotului publicitar defăimător de către postul de Radio CFM — Constantă și postul de Radio Best FM Ploiești la adresa societăților de gestiune colectivă și sancționarea acestora pentru încălcarea Legii audiovizualului și a Codului de reglementare a conținutului audiovizual și remedierea situației create.

De asemenea, dorim să informăm faptul că Legea dreptului de autor și a drepturilor conexe nr 8/1996 apără interesele membrilor UCMR-ADA, UPFR și Credidam și dă dreptul acestora să licențieze și să colecteze remunerații aferente utilizărilor prevăzute de Legea 8/1996 a dreptului de autor și a drepturilor conexe. Încă o dată, acesta nu este un abuz, ci este un drept garantat prin lege ce protejează autorii, textierii, editorii, interpreții și producătorii de fonograme membri ai acestor organisme de gestiune colectivă.

Transcriere text a spotul publicitar:

'Dragi parlamentari,

Vă rugăm să analizați și să modificați legea drepturilor de autor. Opriți abuzurile prin care organismele de gestiune colectivă CREDIDAM, UPFR și UCMR-ADA au ajuns să aducă sute de radiouri și televiziuni în pragul falimentului. Situația este critică. Sunt sute de procese pe rolul Tribunalului București. Dacă noua lege a drepturilor de autor nu va opri aceste abuzuri, posturile de radio locale vor dispărea.'

Oana Tinu

PR UCMR-ADA

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe