Comunicat de presă - PACT

 •  Comunicate
85 afişări

PSD mai dă o lovitură sistemului de educație. 4 întrebări pentru primarul Daniel Băluță

cf51fe3a-f04c-46e0-81dc-137fd13a2f86

PACT pentru România consideră că deciziile Primăriei Sectorului 4 de a renunța la serviciile de pază din școli și grădinițe și de a reduce bursele elevilor sunt măsuri iresponsabile.

După gestionarea dezastruoasă a începutului de an școlar de către Guvernul PSD (elevii de clasa a 5-a au început școala fără manuale, învățând după improvizația numită 'compendiu', manualele auxiliare au fost interzise) și greșelile (sau erorile?) de exprimare ale ministrului Liviu Pop, PSD dă încă o lovitură sistemului de educație prin primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

În acest an școlar, preșcolarii și elevii din Sectorul 4 al Capitalei nu vor mai fi păziți de personal specializat, pentru că Primăria a renunțat la contractele cu firmele de pază, invocând sumele prea mari plătite. De asemenea, sub același pretext, Primăria sectorului 4 a decis reducerea burselor astfel: bursa de merit — de la 350 lei/lună, la 200 de lei/lună, bursa de studiu — de la 300 de lei, la 100 de lei, bursa de performață, de la 500, la 400 de lei.

Decizia luată de domnul primar Daniel Băluță demonstrează încă o data că, pentru PSD, educația se află la coada priorităților.

În sectorul 4 s-a dovedit în schimb urgentă înlocuirea bordurilor (a celor din granit cu cele de beton și a celor de beton cu cele din granit).

PACT consideră că soluțiile propuse de Primăria sectorului 4 sunt nepotrivite și îi adresează în acest sens domnului primar Băluță următoarele întrebări:

1. Cine se va asigura de acum înainte că persoanele neautorizate nu vor avea acces în școli?

2. Ce fel de semnal se transmite prin reducerea burselor și cum se justifică această măsură?

3. Cine va avea responsabilitatea soluționării cazurilor de violență în școli între elevi sau între elevi și profesori? Menționăm că, potrivit statisticilor, 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi.

4. Este decizia de a renunța la contactele cu firmele de pază una definitivă provizorie? Ne manifestăm speranța ca situația creată să nu reprezinte de fapt pretextul pentru angajarea, pe ultima sută de metri, a unei firme de pază 'preferate' de actuala adiminsitrație a Sectorului 4. PACT pentru România va monitoriza contractele pe care Primăria Sectorului 4 le va încheia în viitor cu firmele de profil.

Totodată, PACT își manifestă sprijinul față de asociațiile de părinți din sectorul 4 care au reclamat această situație regretabilă și susține fără rezerve toate inițiativele de protest ale acestora față de decizia Primăriei.

*** PACT este o platformă civică și politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.

Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație — aceasta. Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe