Comunicat de presă - PACT

 •  Comunicate
97 afişări

Comunicat de presă 11 octombrie 2017

852cc61c-2569-4bb7-987a-ecabacd5f823

Statul român încalcă un drept fundamental. PACT condamnă ferm intimidarea protestelor #rezist

PACT pentru România își declară sprijinul necondiționat pentru organizațiile civice care au luat poziție față de intimidarea protestelor #rezist. Acțiunile autorităților de a interzice accesul protestarilor în Piața Victoriei reprezintă un abuz grav, specific regimurilor autoritare.

În ultimele zile, interzicerea accesului în spațiul din mijlocul Pieței Victoriei a fost motivată de reprezentanții Primăriei Generale prin nevoia unor acțiuni de dezinsecție, organizarea unor manifestări culturale și organizarea Adunării parlamentare NATO la București.

Ulterior, cetățenii care au protestat în spațiul public al Pieței Victoriei au fost intimidați cu sume mari (peste 2000 lei) și intimidați prin legitimare și invitarea la secția de poliție.

Ulterior, în seara de 8 octombrie, protestatarilor li s-a comunicat clar că protestul lor este interzis și s-a încercat intimidarea acestora în ciuda declarațiilor lor conform cărora nu era vorba de o adunare organizată,ci doar de exprimarea opiniei libere a unor cetățeni cu privire la modul în care este guvernată România.

Grupurile Rezistența și Geeks for democracy au transmis în acest sens o scrisoare deschisă Administrației Prezidențiale, Ministerului de Interne, Jandarmeriei Române, Reprezentanței Comisiei Europene în România, ambasadelor SUA, Germaniei și Franței prin care condamnă acțiunile de mai sus, care contravin legii, Constituției României și Declarației Universale a Drepturilor Omului.

De asemenea, grupul civic Rezist Zurich a transmis un mesaj de susținere a protestatarilor din România. PACT pentru România sprijină și promovează cele două inițiative civice și solicită de urgență autorităților române să renunțe la aceste măsuri abuzive.

Având în vedere derivele nedemocratice tot mai îngrijorătoare ale actualului Guvern, protestul pașnic reprezintă acum nu doar exercitarea unui drept fundamental, ci și o datorie.

***

PACT este o platformă civică și politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.

Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație — aceasta.

***

Pentru detalii referitoare la PACT și activitățile noastre, vă rămânem la dispoziție prin:

Alin Iliescu, Biroul de presă PACT

impreuna@pactpentruromania.ro

alin.iliescu@pactpentruromania.ro

Facebook

https://www.facebook.com/pactpentruromania

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe