Comunicat de presă - Instituția Prefectului - Județul Olt

 •  Comunicate
31 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ Prefectul județului Olt, Petre - Silviu Neacșu, a avut astăzi, 12 octombrie 2017, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt pentru a analiza situația măsurilor de prevenire a bolilor de sezon la nivelul județului.

3fbea1cc-b6ee-400b-a921-7ba8246374e6

Pentru a avea o situație clară, prefectul județului a solicitat Direcției de Sănătate Publică Olt să întocmească săptămânal, la nivelul județului, o situație privind:

1. Măsurile de prevenire luate, în special pentru copii și persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire;

2. Numărul îmbolnăvirilor;

3. Localitățile, zonele, unitățile cele mai afectate;

4. Numărul de persoane vaccinate antigripal, pe categorii de vârstă și persoane cu risc crescut de îmbolnăvire;

5. Existența unor situații deosebite înregistrate la nivelul județului Olt (epidemii de gripă, pneumonii etc).

Prima situație va fi întocmită la începutul săptămânii viitoare.

Având în vedere că prevenția reprezintă o componentă esențială în sănătate, ulterior întâlnirii mai sus menționate, prefectul județului a avut discuții și cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt și Inspectoratului școlar Județean Olt, fiind stabilite, pe termen imediat, următoarele măsuri:

1. Organizarea unei ședințe cu medicii de familie, în cadrul căreia reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt să prezinte măsurile de prevenire și riscurile apariției bolilor de sezon și tratarea acestora — termen 20 octombrie 2017;

2. Desfășurarea unor întâlniri ale medicilor din cabinetele de medicină școlară și ale medicilor de familie cu elevii și cadrele didactice din toate unitățile de învățământ din județul Olt, în care să fie prezentate măsurile de prevenire, riscurile apariției bolilor de sezon și tratarea acestora — termen 31 octombrie 2017;

3. Întocmirea de către Direcția de Sănătate Publică Olt a unor materiale cu privire la:

— prezentarea măsurilor de prevenire a bolilor de sezon;

— prezentarea riscurilor la care se expune populația în această perioadă prin contactarea bolilor de sezon;

— sfaturi pentru tratarea bolilor de sezon.

Aceste materiale vor fi transmite către toate instituțiile publice deconcentrate, primăriile și unitățile de învățământ din județ, în vederea informării populației — termen 16 octombrie 2017.

Prefectul județului a solicitat tuturor responsabililor din județ să ia toate măsurile pe care le consideră necesare pentru prevenirea apariției unor situații de îmbolnăviri colective, urmând ca săptămânal, în fiecare zi de marți, situația să fie analizată cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt.

Cu deosebită considerație,

P R E F E C T

PETRE — SILVIU NEACȘU

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe