Comunicat de presă - MApN

 •  Comunicate
70 afişări

'Cadet pentru o zi' Ministerul Apărării Naționale organizează, în premieră, între 12 și 14 octombrie și 27 și 28 octombrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acțiuni 'Cadet pentru o zi' în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, dar și la Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' din Constanța.

969e9fc3-7d61-4d17-9884-1302ea4f2600

În cadrul acestui eveniment, elevi selecționați pe bază de voluntariat din instituții civile de învățământ sunt invitații elevilor și studenților militari pentru a se familiariza cu activitățile desfășurate într-o instituție militară de învățământ. Programul zilelor de curs va fi comun — ore la clasă, activități extracurriculare, dar și rapoartele de dimineață și de seară.

'Cadet pentru o zi' își propune să realizeze schimburi de experiență între instituții militare și civile de învățământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele și practici didactice, la valorificarea valențelor formativ-educative ale interacțiunii elevilor din diferite instituții de învățământ, în sprijinul conturării opțiunilor profesionale ale acestora.

Proiectul se va desfășura după următoarele coordonate:

— Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza care, în zilele de 12 și 13 octombrie, va primi vizita a 25 de elevi din clasele a VII-a, însoțiți de trei profesori, de la Școala gimnazială 'Matei Basarab', din Târgoviște. Persoană de contact Grațiela Mihăescu, tel. 0723004003

— Colegiul Național Militar 'Mihai Viteazul' din Alba Iulia va fi vizitată, în perioada 12-14 octombrie, de 20 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, împreună cu doi profesori, de la Școala Gimnazială 'Mihai Eminescu', din Alba Iulia. Persoană de contact Daniela Filimon, telefon 0744850818.

— Colegiul Național Militar 'Ștefan cel Mare' din Câmpulung Moldovenesc va primi vizita, în zilele de 19 și 20 octombrie, a 10 elevi din clasele a VII-a, împreună cu un profesor, de la Școala Gimnazială 'Bogdan Vodă', din Câmpulung Moldovenesc, și a 10 elevi din clasele a VII-a, însoțiți de un profesor, de la Școala Gimnazială nr. 3, din Suceava. Persoană de contact Elena Jora, tel. 0746923563.

— Colegiul Național Militar 'Tudor Vladimirescu' din Craiova va fi vizitat, în zilele de 27 și 28 octombrie, de 20 de elevi din clasele a VIII-a și de doi profesori de la Colegiul Național 'Frații Buzești', din Craiova. Persoană de contact Ioana-Cristina Lădaru, tel. 0722286247.

— Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' din Constanța va fi gazda, între 12 și 14 octombrie, a 20 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, împreună cu doi profesori, de la Liceul Teoretic 'Nicolae Iorga', din Brăila. Persoană de contact Mihaela Zabolodni, telefon 0770530560.

În funcție de necesitățile de promovare a profesiei militare identificate de structurile specializate ale M.Ap.N., evenimentul special 'Cadet pentru o zi' are potențial de extindere în anii următori la toate instituțiile militare de învățământ.

Secția Presă

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe