Comunicat de presă - Deputat Glad Varga (PNL Arad)

 •  Comunicate
27 afişări

Glad Varga (PNL): 'Legea prevenirii va contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri'

bebfaa3e-4e04-483e-a8cb-209e2a50f544

Astăzi, în ședința Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, am votat proiectul Legii prevenirii, care se află pentru dezbatere în Camera Deputaților — camera decizională.

Votul meu de aviz pozitiv are la bază mai multe considerente. Știu din proprie experiență că antreprenoriatul nu se învață din cărți. Până ajunge la profit în afacerea sa, un agent economic trece printr-o mulțime de situații în care acționează greșit, de cele mai multe ori din neștiință, involuntar.

Antreprenorii au nevoie de măsuri de educare și de toleranță pentru astfel de situații minore și fără grad de pericol social ridicat, iar această propunere legislativă vine tocmai în întâmpinarea îndeplinirii acestor deziderate. Agenții economici vor fi mai întâi avertizați și vor avea la dispoziție o perioadă de timp definită pentru conformare, pentru corectarea neregulilor constatate. Sper ca acest tip de comportament al organelor de control să contribuie la atingerea obiectivului final al acestui proiect legislativ, și anume conformarea voluntară a reprezentanților mediului de afaceri și, implicit, creșterea gradului de colectare la bugetul de stat.

Pe de altă parte, Legea prevenirii nu va îngădui cazurile de muncă 'la negru', salarii sub nivelul minim garantat, amenințările la sănătatea și integritatea fizică a consumatorilor, executare silită, în aceste situații agenții economici fiind sancționați direct.

După primirea avizelor comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și elaborarea rapoartelor, proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaților, unde va primi votul final.

Glad Varga

Deputat PNL

14.11.2017

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe