Comunicat de presă - PACT

 •  Comunicate
76 afişări

Un simbol al culturii românești, în pericol: SOS Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

245512c1-60f6-4dee-9c54-2dadae7af14d

PACT a luat act cu dezamăgire de situația regretabilă în care a ajuns una dintre instituțiile-etalon ale culturii românești: Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Cândva un eveniment de anvergură națională ce reprezenta un motiv de mândrie pentru locuitorii din județul Neamț, Teatrul Tineretului a ajuns acum subiectul unor speculații despre alocări bugetare discutabile și obiectul unor decizii greu de înțeles.

Una dintre aceste decizii ale noii conduceri agreate de acutala coaliție de guvernare, instalate după debarcarea domnului Liviu Timuș, este desființarea secțiunii de concurs cu premii, precum și a Regalului teatral, secțiunea cu mari spectacole oferite publicului, finanțată în ultimii doi ani (2015 si 2016) exclusiv din fonduri private.

O altă decizie controversată este și înlocuirea siglei istorice ('Zburătorul' lui Mihai Mădescu) cu o siglă nouă, despre care presa locală susține că s-ar fi plătit circa 80.000 lei. Sub semnul întrebării stau și alte cheltuieli prevăzute în bugetul pentru ediția din acest an al Festivalului Teatrului Tineretului, precum 100.000 lei pentru transport decor și persoane sau 11.000 lei pentru 'design și promovare website'.

În acest context, PACT adresează doamnei directoare a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, Gianina Cărbunariu, precum și domnului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, instituția sub a cărei autoritate funcționează Teatrul Tineretului, următoarele întrebări:

1. Care era urgența 'reinventării Teatrului Tineretului' și a renunțării la vechea siglă?

2. Care a fost prețul plătit pentru noua indentitate vizuală a Teatrului Tineretului?

3. Cum pot fi justificate sumele de 100.000 lei pentru transportul persoanelor și al decorurilor, respectiv 11.000 lei pentru 'design și promovare website'?

4. Care este motivul pentru care au fost desființate secțiunea concursului cu premii și cea a Regalului teatral?

Pentru PACT, prestigiul dobândit în decursul a 50 de ani de o instituție de cultură de talia Teatrului Tineretului trebuie să se situeze deasupra oricăror interese politice vremelnice.

* * *

PACT este o platformă civică și politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.

Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație — aceasta. Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

* * *

Pentru detalii referitoare la PACT și activitățile noastre, vă rămânem la dispoziție prin

Alin Iliescu, Biroul de presă PACT

Facebook — https://www.facebook.com/pactpentruromania

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe