Comunicat de presă - Eurodeputat PSD Victor Boștinaru

 •  Comunicate
29 afişări

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru: 'Discursul strident nu îi ajută decât pe cei care gândesc și acționează împotriva unității naționale!'

5eea9da5-80cc-4808-8328-f3524207681b

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, respinge declarația și violența limbajului prim-ministrului Mihai Tudose cu privire la autonomia așa-zisului ținut Secuiesc.

Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: 'Niciun lider politic, nicio organizație politică sau a societății civile nu poate pune în discuție sau cu atât mai grav, submina ordinea constituțională pe care se construiește statul de drept. Aceasta reprezintă cea mai importantă garanție pentru România, așa cum lesne s-a văzut și în situația recentă din Spania.

Reacția premierului Mihai Tudose este inacceptabilă și greu de înțeles, mai ales atunci când este exprimată de către un politician aflat la cel mai înalt nivel, indiferent de apartenența lui etnică sau politică. Reacția premierului este cu atât mai stridentă în contextul în care, România a promovat în permanență dialogul și a acordat drepturi considerate exemplare, la nivel european, pentru toate minoritățile naționale.

Apreciez că apărarea prevederilor constituționale privind caracterul unitar și indivizibil al teritoriului României trebuie înfăptuită de către liderii politici ai țării mele prin inteligență, rațiune și un caracter echilibrat al acțiunilor și declarațiilor din partea tuturor actorilor politici. Discursul strident nu îi ajută decât pe cei care gândesc și acționează împotriva unității naționale! Reacția premierului este cu atât mai nefericită cu cât ea se produce în debutul Centenarului Marii Uniri!

Ar fi timpul ca liderii României de astăzi să învețe de la înaintașii lor faptul că acest secol a fost posibil pentru că ei au gândit strategic și au făcut lucruri care au durat și nu au fost nicio clipa mânați de câștiguri mărunte.

Iată de ce, îi invit pe toți liderii politici români să-și amintească faptul că e datoria primordială a fiecăruia dintre noi să milităm pentru unitatea tuturor cetățenilor patriei noastre, să consolidăm sensul de a fi împreună, dincolo de apartenența noastră la un partid, la o etnie sau alta. Simplul fapt că astfel de reacții mai au loc, demonstrează un regres inacceptabil de la valorile și de la parcursul nostru european.'

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe