Comunicat de presă - ISU Alba

 •  Comunicate
6 afişări

Marți 13 - Ziua Informării Preventive Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează în toate județele țării 'Ziua informării Preventive'.

755f4842-cec4-4641-9374-6249239ac8f5

Desfășurate sub sloganul 'Preveniți ghinionul', având ca logo pisica neagră, activitățile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență. Cetățeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situațiilor de urgență. Rolul său devine unul major prin însușirea și aplicarea informațiilor care vin din partea instituțiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relațiile cu familia, comunitatea și mediul înconjurător.

Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuințe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuințe sunt coșul de fum defect sau necurățat, instalații electrice defecte sau improvizate, fumatul și focul deschis și mijloacele de încălzire.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat 'Împreună pentru siguranță', ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conștientizeze cetățenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice situațiilor de urgență, crearea comportamentului preventiv și atitudinii proactive în rândul comunității în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel național campaniile 'F.O.C — Flăcările Omoară Copii' și 'R.I.S.C. — Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale' și, la finalul anului 2013, au inițiat o nouă acțiune preventivă sub denumirea 'R.I.S.C. — Siguranța NU e un joc de noroc!'.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiți prevăzători!

Purtător de cuvânt al I.S.U. Alba

Lt. Marescu-Dumitrescu Alina

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe