Comunicat de presă - MAE

 •  Comunicate
15 afişări

Participarea secretarului de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-ISIL/Daesh

d453d7ef-bd28-4fcf-8dc5-e4c5a7217502

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale, Monica Dorina Gheorghiță, a participat, la 13 februarie 2018, la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-ISIL/Daesh, desfășurată în Statul Kuweit.

Evenimentul a inclus o sesiune de informare și două sesiuni plenare, dedicate campaniei militare anti-ISIL/Daesh din Siria și Irak și campaniei contra rețelei globale a grupării teroriste.

Secretarul de stat a subliniat angajamentul țării noastre în cadrul eforturilor internaționale de eliminare a organizației teroriste sus-amintite, precum și necesitatea soluționării politice a stărilor conflictuale din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, pentru asigurarea păcii și stabilității și combaterea grupărilor teroriste. Cu acest prilej, oficialul român a evidențiat importanța unei abordări cuprinzătoare, care să ia în considerare cauzele socio-economice și politice ce conduc la radicalizare și apariția grupărilor teroriste, sens în care a prezentat contribuția României la eforturile destinate combaterii ISIL/Daesh.

Totodată, demnitarul român a transmis preocuparea României față de creșterea riscurilor și amenințărilor teroriste în regiunea extinsă — incluzând Asia Centrală și de Sud-Est, context în care a subliniat importanța cooperării susținute și a menținerii sprijinului internațional pentru statele din această regiune.

În marja reuniunii, secretarul de stat a avut întrevederi de tip pull aside cu miniștrii afacerilor externe din Malaysia, Dato'Sri Anifah Aman, și Libia, Mohammed Taher Hamouda Siala, precum și cu secretarul de stat din ministerul afacerilor externe tunisian, Sabri Bachjobji.

Dialogul cu partea libiană a prilejuit un schimb de opinii asupra stadiului relațiilor bilaterale, în perspectiva vizitei oficiale la București a șefului diplomației libiene (14-15 februarie 2018).

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe