Comunicat de presă - MAI

 •  Comunicate
17 afişări

PRECIZĂRI PRIVIND VENITURILE PRIMITE ÎN LUNA FEBRUARIE DE CĂTRE PERSONALUL M.A.I.

b4149aa5-bed8-417f-bff7-e6e894aa5c2e

Plata salariilor personalului MAI se face în ziua de 14 a lunii în curs, pentru munca prestată în luna precedentă. În ceea ce privește norma de hrană, aceasta se plătește raportat la numărul de zile ale lunii în curs.

Având în vedere că luna februarie are 28 de zile, norma de hrană aferentă acestei luni are o valoare diminuată cu aproximativ 100 de lei, în comparație cu luna precedentă, care a avut 31 de zile.

Această situație se înregistrează în fiecare an, fiind bine-cunoscută de personalul din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Reamintim că odată cu încasarea salariilor, aproximativ 8.000 de polițiști, dintre cei 127.000 de angajați ai MAI, nu vor mai încasa sumele aferente sporului de 40% pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc de la domiciliu, ca urmare a faptului că acest spor nu mai are temei juridic pentru acordare.

Eliminarea acestui spor nu a fost cauzată de intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acesta fiind acordat printr-un amendament susținut în Parlament cu ocazia adoptării Legii de aprobare a ordonanței nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, cu valabilitate doar pentru 6 luni din anul 2017.

Măsurile dispuse de conducerea MAI de majorare a unor sporuri pentru 28.000 de polițiști au intrat în vigoare de luna aceasta și se vor regăsi în salariile din luna martie 2018.

De asemenea, conducerea Poliției Române, urmează să prezinte soluții pentru reorganizarea programului de lucru al personalului, astfel încât să fie asigurată continuitatea serviciului polițienesc, în paralel cu respectarea timpului liber necesar recuperării polițiștilor după serviciu.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe