Comunicat de presă - PMB

 •  Comunicate
16 afişări

COMUNICAT DE PRESĂ Primarul General, Gabriela Firea, împreună cu primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, au avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, la sediul Ministerului, unde au discutat despre dezvoltarea de programe și proiecte culturale comune București-Chișinău.

6802c306-96c2-4d06-b1b0-9c83f7b0e8b7

Primarul General, Gabriela Firea: 'Dorim să includem în calendarul de evenimente culturale al Capitalei României și proiecte culturale ale municipiul Chișinău, mai ales că în acest an, după cum bine știți, celebrăm Centenarul, o sărbătoare a tuturor romanilor, a Unirii Mari. Pe lângă schimburile culturale între teatrele din cele două capitale, dorim să includem în parcul Centenar pe care îl vom realiza anul acesta și o zonă dedicată orașului Chișinău. În acest sens, doamnă primar Silvia Radu ne-a asigurat că Primăria Capitalei Republicii Moldova ne va oferi o sculptură reprezentativă'.

Totodată, Primarul General, Gabriela Firea, a mai declarat că va invita artiștii de la Chișinău să performeze în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Stradă, B-Fit în the street, eveniment de marcă organizat de Primăria Municipiului București, prin Arcub, la care au participat anul trecut peste 300 de artiști din 9 țări și peste 40.000 de spectatori.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, edilul șef a prezentat o serie de proiecte de regenerare urbană pe care Municipalitatea își propune să le realizeze anul acesta: 'am prevăzut în bugetul pentru anul 2018 suma de 1 milion de euro pentru organizarea unui concurs de soluții pentru reabilitarea și punerea în valoare a unor zone simbol din București, cum ar fi Calea Victoriei și bulevardul Magheru. Ne dorim să participe la concurs cele mai prestigioase case de arhitectură din lume, care să ne propună cele mai bune soluții pentru a revitaliza aceste zone, după modelul Praga și Varșovia. Lucrările de modernizare vor fi realizate atât din fonduri municipale cât și în parteneriate public private, mai mulți investitori arătându-se deja interesați să ne devină parteneri în acest demers'.

Edilul șef a mai anunțat că Municipalitatea a semnat protocoale de colaborare cu Universitatea București și Universitatea de Arhitectură 'Ion Mincu', pentru refacerea fațadelor celor două instituții de învățământ.

La rândul său, primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a reiterat faptul că printre prioritățile sale se numără și revitalizarea mediului cultural din orașul pe care îl conduce și, în acest sens, și-a exprimat dorința de a organiza cât mai multe evenimente publice, de înaltă ținută culturală, având modelul de bune practici al Capitalei României: 'avem artiști foarte buni în Chișinău, în special la teatrele de copii, iar o colaborare în acest domeniu între orașele noastre ar reprezenta un avantaj clar pentru cetățenii Chișinăului, un prim pas în revigorarea mediului cultural din Capitala Republicii Moldova. De altfel, doresc să organizăm și noi la Chișinău un proiect pilot, similar Festivalului Internațional de Teatru de Stradă de la București'.

La rândul său, ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, și-a exprimat toată disponibilitatea în a sprijini proiectele culturale ale municipiului Chișinău: 'Sunt ministru, dar în primul rând artist, și deci cunosc importanță specială pe care o are artă în viața cotidiană. Vom face toate demersurile necesare și îi vom invita pe copiii din Chișinău în taberele de creație pe care le vom organiza în România și de asemenea vom pregăti pentru teatrele din Chișinău turnee în țara noastră, astfel încât, în anul Centenarului să putem sărbători cum se cuvine, toți romanii, bucuria Marii Uniri'.

Serviciul pentru Relația cu Mass—Media

14 februarie 2018

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe