Comunicat de presă - Senator PNL Botoșani Costel Șoptică

 •  Comunicate
10 afişări

Senatorul PNL Botoșani Costel Șoptică cere modificarea Legii care discriminează cadrele didactice prin neplata integrală a orelor suplimentare

9f53ea40-dbe7-466c-8753-5392c031e065

În numele cadrelor didactice din județul Botoșani, senatorul liberal Costel Șoptică i-a cerut ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, modificarea Legii nr. 11/2017, referitoare la plata orelor suplimentare efectuate peste norma didactică.

'Vă supun atenției o situație anormală existentă în prezent în Legea nr. 11/2017 privind modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011, referitoare la norma didactică. Actul normativ menționat prevede că 'Personalul didactic de predare cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiază de reducerea normei didactice cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariului'.

Cadrele didactice din județul Botoșani susțin că norma didactică a profesorilor cu mai mult de 25 de ani vechime și gradul didactic I este, conform Legii 11/2017, de 16 ore. În aceste condiții, asistăm la o ciudățenie legislativă, respectiv unui cadru didactic care efectuează mai multe ore peste cele 16 prevăzute de norma didactică, orele 17 și 18 nu îi sunt plătite, doar cele începând cu ora numărul 19!', a apreciat președintele PNL Botoșani, în documentul oficial înaintat conducerii MEN.

În aceste condiții, având în vedere discriminarea evidentă, președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat i-a cerut ministrului Popa să repare nedreptatea și neplata profesorilor aflați în situația respectivă, prin emiterea unui Ordin de Ministru care să prevadă plata tuturor orelor suplimentare efectuate peste norma didactică de 16 ore, prevăzută de Legea 11/2017.

'În consecință, aștept să analizați cu obiectivitate cazul prezentat și să îmi comunicați modul de rezolvare al acestuia', a conchis Costel Șoptică.

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoșani Costel Șoptică, 13 martie 2018

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe