Comunicat de presă - Asociația Dentară Română pentru Educație

•  Comunicate
353 afişări

Eveniment-reper pentru lumea medicală din Europa, la Iași: a 23-a ediție a Congresului Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS)

7824562d-0f5a-4785-8a34-4235179ef81e

Președintele Congresului este Prof. Univ. Dr. Norina Forna, președintele ales al Societății Balcanice de Stomatologie

La eveniment s-au înscris deja peste 700 de participanți din peste 10 țări

Peste 500 de lucrări științifice au fost înscrise în competiția Congresului

România găzduiește Congresul BaSS pentru a patra oară, însă este pentru prima dată când acesta se va desfășura la Iași

În perioada 10-12 mai, la Iași, la Palas Congres Hall și Teatrul Național 'Vasile Alecsandri', se va desfășura cea de-a 23-a ediție a Congresului Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS), unul dintre principalele evenimente ale anului în Europa, abordând tematica 'medicinei dentare a tânărului în raport cu cea a pacientului vârstnic'.

Astfel, în anul Centenarului, Congresul Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS 2018) poziționează decisiv Iașul pe harta evenimentelor de interes național și internațional. BaSS este una dintre cele mai importante organizații profesionale în domeniul stomatologiei din țările balcanice și este afiliată la Federația Dentară Internațională (FDI). FDI este cea mai mare organizație mondială în domeniul stomatologiei pe bază de membership. Este forumul reprezentativ pentru mai mult de 1 milion de medici stomatologi din lumea întreagă și cuprinde circa 200 de asociații internaționale ale medicilor dentiști din peste 130 de țări.

În contextul Congresului BaSS, FDI va fi reprezentată la Iași la cel mai înalt nivel prin participarea unor lideri mondiali de opinie în domeniul stomatologiei. Cu acest prilej, vor fi dezbătute și enunțate politici de sănătate privind internaționalizarea practicii medicale stomatologice.

În plan național, Congresul BaSS este organizat de Asociația Dentară Română pentru Educație, Asociația Societatea Română de Reabilitare Orală, sub egida Societății Balcanice de Stomatologie. Evenimentul beneficiază de parteneriatul Universității de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iași, Primăriei Municipiului Iași, Academiei Române, Academiei de Științe Medicale din România, Academiei Oamenilor de Știință din România, în colaborare cu Federația Dentară Internațională, Organizația Regională Europeană a FDI (ERO), Organizația Regională Africană a FDI (ARO), Congresul Internațional de Implantologie Orală (ICOI), Centrul German pentru Implantologie Orală (DZOI), Asociația Europeană a Studenților Dentiști (EDSA), Young Dentists Worldwide (YDW), Societatea Medicilor și Naturaliștilor (SMN), Forum Odontologicum, Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România (AMSPPR), Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice (UNAS), Colegiul Medicilor Dentiști Iași.

Organizatorii își propun ca acest eveniment științific să rămână un reper în istoria BaSS și a evenimentelor științifice din România, oferind practicienilor din întreaga lume o ocazie ideală de a continua procesul formativ de performanță, racordându-se astfel la ultimele noutăți din practica medicală și medicală dentară. Manifestările Congresului vor avea un caracter interdisciplinar, adresându-se atât practicienilor, medicilor stomatologi, cât și specialiștilor din domeniul medical și tinerilor medici rezidenți și studenți.

Ceremonia de deschidere a Congresului va avea loc joi, 10 mai 2018, de la ora 17:00, la Teatrul Național 'Vasile Alecsandri' din Iași.

'Această întâlnire marchează un moment important în evoluția Asociației Dentare Române pentru Educație și a Facultății de Medicină Dentară, sub egida interdisciplinarității și avangardei. Alegerea temei Congresului nu este întâmplătoare: practica medicinei dentare ridică probleme particulare în tratamentul pacienților tineri sau vârstnici, ce reprezintă polii prioritari ai Organizației Mondiale a Sănătății, enunțați în 2017, la Tokio, deschizând o arie largă de tematici pentru dezbaterile din domeniu. Reuniunea BaSS va aduce orașul Iași în centrul comunității științifice dedicate studiului progreselor în medicina dentară. Distinși vorbitori din întreaga lume vor oferi cele mai recente actualități în domeniile clinice și fundamentale de interdisciplinaritate, care acoperă o gamă largă de subiecte', subliniază Prof. Univ. Dr. Norina Forna, președinte al Congresului, președinte ales al Societății Balcanice de Stomatologie și Decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iași.

În premieră față de edițiile anterioare, în cadrul Congresului se vor reuni reprezentanții organizațiilor profesionale și a celor regionale, aflate sub egida FDI — ERO — ARO și BaSS, cuprinzând asociațiile profesionale din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia și Turcia și board-urile Organizațiilor Regionale.

Congresul BaSS va găzdui în premieră pentru acest eveniment lideri ai asociațiilor studenților și tinerilor medici dentiști reprezentative la nivel internațional: Asociația Europeană a Studenților Dentiști (EDSA) și Young Dentists Worldwide (YDW).

'Am deosebita plăcere de a invita comunitatea medicală să participe la cea de-a 23-a ediție a Congresului BaSS, care în acest an este organizat la Iași, în România, de către doamna profesor doctor Norina Forna, președinte ales BaSS', declară profesor doctor Argirios Pissiotis, președintele Societății Balcanice de Stomatologie.

Cea de-a 23-a ediție a Congresului BaSS numără deja peste 700 de participanți înscriși și se va derula simultan în cele cinci săli de conferințe ale Palas Congress Hall.

Pe parcursul celor trei zile vor putea fi urmărite prezentările unor personalități de renume mondial în domeniul stomatologiei (lideri ai Federației Mondiale a Stomatologiei și ai altor asociații prestigioase de profil, decani ai facultăților de stomatologie din țările balcanice, dar și din Europa de Vest, Africa etc.).

De asemenea, vor avea loc comunicări ale specialiștilor înscriși în competiția cu premii a Congresului, conferințe, workshop-uri, hands-on-uri, seminarii, mese rotunde.

Tot în cadrul evenimentului va fi organizat și un salonul expozițional cu cele mai noi echipamente medicale și produse din sfera medicinei și a medicinei dentare.

Board-ul și Consiliul BaSS, precum și Consorțiul Decanilor Facultăților de Medicină Dentară din România și restul țărilor balcanice (care se va constitui cu prilejul acestui Congres) își vor stabili direcțiile viitoare de activitate.

Prof. Univ. Dr. Norina FORNA

Președintele celei de-a 23-a ediții a Congresului Societății Balcanice de Stomatologie

Președinte ales al Societății Balcanice de Stomatologie

dr. Ramona Feier