Comunicat de presă - IPJ Prahova

 •  Comunicate
3 afişări

Buletin de presă Multiple acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri în acest weekend, inclusiv pe timp de noapte. 41 de permise de conducere au fost reținute pentru diverse abateri. Au fost întocmite nouă dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.

21b9cdc7-ad24-4798-8b8e-d11d2cca89c1

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat în această perioadă pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă limita legală de viteză, a celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, a abaterilor bicicliștilor și pietonilor, precum și pentru verificarea transporturilor de persoane în regim taxi.

Au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale (84 pentru viteză excesivă), în valoare de 74.455 lei.

În noaptea de 14/15 aprilie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au executat o acțiune pe Drumul Național 1A, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor stupefiante. Au controlat 60 de conducători auto (42 testați cu aparatul etilotest) și au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.595 lei.

Exemple:

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat 3 conducători auto care circulau pe drumuri publice, având o concentrație de alcool peste pragul răspunderii penale.

Astfel, vineri, în timpul unei acțiuni desfășurate pe timp de noapte, polițiștii au depistat pe DN 1 doi conducători auto care aveau o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,64, respectiv 0,68 mg. Cel de-al treilea a fost depistat duminică seara, deplasându-se pe DN 1B, în localitatea Bucov, având o concentrație de 0,98 mg alcool pur în litrul de aer expirat (nedoritul 'record' al acestui weekend).

Fiecare dintre cei depistați a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, fiindu-le întocmite dosare penale în acest sens.

Vineri, în jurul orei 16.00, la sediul Secției de Poliție Rurală nr. 11 Drajna, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 73 de ani, solicitând a i se elibera autorizație provizorie de reparație pentru autoturismul propriu, motivând că l-a avariat în urma efectuării unor manevre în garaj.

Polițiștii au dat curs solicitării, însă, în urma verificărilor, au stabilit că bărbatul, aflat sub influența alcooului (0,68 mg alcool pur în aerul expirat) și-ar fi condus autovehiculul de la domiciliu, până la sediul Poliției (aproximativ 5 km).

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.

În seara zilei de sâmbătă, poliția a fost sesizată cu privire la un incident care a avut loc în Gornet-Cuib.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, din localitate, a condus un autovehicul, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit poarta unui vecin. Acesta din urmă ar fi ieșit din casă pentru a vedea ce s-a întâmplat, iar conducătorul auto i-ar fi adresat cuvinte jignitoare, după care a părăsit locul evenimentului.

Șoferul a refuzat, invocând motive medicale, să fie testat cu etilotestul. Același pretext a fost invocat și când personalul medical a încercat să îi preleve cea de-a doua mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, a rezultat și faptul că acesta nici nu deține permis de conducere, astfel încât polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis și refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au mai întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului polițiștii din Băicoi (0,69 mg alcool pur în litrul de aer expirat), Boldești Scăeni (0,46 mg/l) și Predeal Sărari (0,79 mg/l) și Ploiești (femeie de 35 de ani, din Ploiești, 0,58 mg/l).

În cursul zilei de sâmbătă, în timp ce acționau cu aparatul radar pe DN 1B, în localitatea Bucov, polițiștii rutieri au depistat au depistat doi șoferi care se deplasau cu viteze mai mari de 50 km/h, respectiv 102 și 115 km/h.

Aceștia au fost sancționați contravențional, fiindu-le, totodată, reținute permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Acțiuni pe linie de ordine publică și comerț, desfășurate de polițiile din mai multe localități prahovene:

Sâmbătă, la nivelul Poliției orașului Vălenii de Munte a fost organizată și executată o acțiune ce a avut ca scop depistarea administratorilor societăților comerciale și ai întreprinderilor individuale ce desfășoară activități comerciale fără respectarea prevederile legale, a celor care nu au îndeplinit obligațiile privind asigurarea obiectivelor împotriva efracției cu sisteme de alarmă sau de supraveghere video, precum și pentru disciplinizarea participanților la traficul rutier. Cu acest prilej, au verificat opt agenți economici, au controlat 18 autovehicule și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.610 lei.

Cu ocazia recontrolului efectuat la o societate comercială, s-a constatat că aceasta nu este asigurată nici cu sistem tehnic de alarmare antiefracție, subsistem de supraveghere video tip TVCI și nici cu grilaje metalice, cu toate că administratorului i se adusese la cunoștință prevederile legale și i se acordase ca termen de remediere a deficiențelor data de 2 aprilie a.c.. Pentru acest motiv, a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, la un alt agent economic polițiștii au constatat că sistemul tehnic de alarmare antiefracție nu este funcțional, deși administratorului i se acordase termen de remediere a acestei deficiențe data de 23 martie, fapt pentru care și acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Polițiștii Secției Rurale nr. 7 au acționat, pe raza localităților Mănești și Cocorăștii Colț, pentru prevenirea și combaterea faptelor penale stradale, depistarea persoanelor care comit infracțiuni și luarea de măsuri împotriva acestora. Au controlat 21 de autovehicule (17 conducători auto testați cu aparatul etilotest) și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.765 lei.

Ieri, între orele 14 și 17, agenți din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au organizat și o acțiune pe linie rutieră și de ordine publică, pe raza localităților Gura Vitioarei și Predeal-Sărari.

Au verificat doi agenți economici, au controlat 10 autovehicule și un atelaj hipo și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.340 lei.

Material lemnos fără documente găsit în curtea unui bărbat din Drajna. Acesta a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei

Agenți din cadrul Secției Rurale nr. 11 Drajna au găsit ieri, în grădina unui bărbat din localitate, material lemnos diverse specii și cherestea debitată din tei, pentru care acesta nu a putut prezenta documente de proveniență. La fața locului a fost solicitat un lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Vălenii de Munte, care a procedat la inventarierea și cubarea materialului lemnos, stabilind un volum de 3,9 m3 material lemnos diferite specii și 1.025 m3 cherestea.

Față de cele constatate, s-a dispus confiscarea materialului lemnos și predarea către reprezentantul ocolului silvic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 3.000 lei.

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în acest weekend:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 12 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 547 de conducători auto și au fost controlate 155 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat zece infracțiuni și 518 contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (228 pentru viteză excesivă; 39 pentru abateri ale pietonilor; 40 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 41 permise de conducere și au fost retrase șapte certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat cinci infracțiuni (două în flagrant) și 356 de contravenții (dintre care: 159 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 153 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 113.610 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 575 de autovehicule și au legitimat 1.427 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 33 de infracțiuni și constatate 329 de contravenții (dintre care 102 la Legea nr. 61/1991 și 183 la O.U.G. nr. 195/2002).

De asemenea, au fost legitimate 1.905 persoane și au fost controlate 1.128 de autovehicule (181 testări alcoolscop).

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe