Comunicat de presă - Federația Română de Taekwondo ITF

 •  Comunicate
927 afişări

Comunicat de presă - Federația Română de Taekwondo ITF

4b8cac92-f6f8-48ef-8443-466ed01a2b2b

19 aprilie 2018

O nouă performanță istorică pentru Taekwon-do-ul românesc:

România — locul 2 în Europa la Campionatul European de Taekwon-do ITF din Maribor, Slovenia

Echipele de juniori masculin și de seniori masculin/feminin — campioane europene

Delegația României alcătuită din 46 de sportivi (juniori și seniori), 4 arbitri (d-l Ciprian Banea, Tibor Fogorossy, Popa Cristian și Zaharia Alin) și 7 antrenori de Lot Național (Master Alexandru Mureșan, Marius Ionicescu, Alin Lăzurca, Dan Goron, Florin Bîrluț, Mihai Hondru, Cosmin Oprescu), a participat în perioada 12-15 aprilie 2018 la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori și Seniori desfășurat în Maribor — Slovenia.

La competiție au participat 30 de țări din Europa, 642 sportivi, 50 arbitri și peste 100 de antrenori. 

După 3 zile de concurs, pline de curaj, suspans și determinare, România a încheiat Campionatul European pe locul 2 pe națiuni, acumulând 9 medalii de aur, 6 medalii de argint și 12 medalii de bronz și cinci titluri de campioni europeni:

cea mai bună echipă de juniori masculin

cea mai bună echipă de seniori feminin

cea mai bună echipă de seniori masculin

cel mai bun junior — Gergely Akos

cea mai buna senioară — Mihai Adelina

Clasamentul general pe medalii al primelor 5 țări la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori și Seniori, Maribor — Slovenia:

Federația Rusă (9 aur, 11 argint, 16 bronz),

  România (9 aur, 6 argint, 12 bronz)

  Norvegia (9 aur, 4 argint, 9 bronz)

Irlanda (7 aur, 0 argint, 6 bronz)

Polonia (6 aur, 13 argint, 15 bronz)

Rezultatele oficiale pot fi accesate aici: http://euro2018.pztkd.lublin.pl/assets/2018_Europe/pdfs/classifications/120.Medal%20Classification%20for%20Countries.pdf

Participarea la o astfel de competiție europeană grandioasă și rezultatele extraordinare obținute de sportivii noștri, unii dintre ei deveniți campioni și vicecampioni europeni la categoriile lor, sunt dovezi clare că Taekwon-do-ul românesc confirmă valoarea după rezultatele excelente obținute în anii anteriori, începând cu anul 2015, fiind pe o pantă ascendentă. Ne mândrim să fim în topul celor mai bune națiuni din Europa și din lume la Taekwon-do ITF. Felicitări tuturor pentru efortul depus și pentru rezultatele excelente! Mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului pentru încredere, sprijin, suport și finanțare, a declarat Cosmin Oprescu, președintele Federației Române de Taekwon-do ITF. 

Mai multe detalii pe site-ul oficial al Federației www.taekwondo-itf.ro și pe http://euro2018.pztkd.lublin.pl/index.php

Laura Popa

PR & Marketing Specialist

Federația Română de Taekwon-do I.T.F.

marketing@taekwondo-itf.ro

www.taekwondo-itf.ro

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe