Comunicat de presă - Universitatea Politehnica Timișoara

 •  Comunicate
100 afişări

Politehnica Timișoara - un pas spre viitorul tău Peste 1000 de elevi au stabilit o 'Punte între generații'

d5a7e16d-ecef-41bb-9bf9-ffa205c3d07e

Peste 1000 de elevi din toată țara și din Republica Moldova s-au adunat vineri, 20 aprilie, la Grădina de Vară Capitol, pentru a asista la deschiderea evenimentului 'Politehnica Timișoara — un pas spre viitorul tău', care anul acesta se derulează sub sloganul 'Punte între generații'. Acțiunea, care este una de tradiție, aflată deja la cea de-a V-a ediție, se adresează elevilor de liceu și vizează informarea și familiarizarea lor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziții a absolvenților de liceu spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, le-a vorbit elevilor despre avantajele pe care le au ca studenți ai UPT, atât în timpul facultății, grație bazei materiale și dotărilor de excepție de care dispune universitatea, dar și a accentului care se pune pe calitatea actului didactic, ceea ce face ca absolvirea unei facultăți în cadrul UPT să reprezinte o garanție a succesului în viață. De altfel, se știe deja că peste 90% dintre absolvenții Politehnicii sunt angajați în Timișoara, care s-a consacrat ca un adevărat pol de dezvoltare a țării. Nu în ultimul rând, rectorul UPT le-a vorbit viitorilor studenți despre activitățile sportive și culturale, care reprezintă o parte importantă a activităților derulate de studenți.

Viceprimarul Dan Diaconu, prezent la eveniment, a vorbit despre brandul Politehnica Timișoara, care e strâns legat de dezvoltarea economică a Timișoarei din ultimul secol.

Edilul, care este și el absolvent al UPT, i-a îndemnat pe elevi să profite de 'oferta de nerefuzat' de a fi studenți la Universitatea Politehnica Timișoara, scoțând în evidență farmecul și atractivitatea orașului.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, profesorul Francisc Halasz a vorbit despre bunele relații de colaborare stabilite cu UPT, despre acțiunile derulate în comun, reamintindu-le elevilor că a fi studenți ai Politehnicii timișorene în această perioadă înseamnă să 'prindă' atât centenarul UPT, în 2020, cât și Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021, care vor aduce, ambele, o serie de activități interesante și atractive.

Din partea Comitetului Director al Universității Politehnica Timișoara, Florin Ciocan, director Nokia, a vorbit despre buna colaborare a universității cu mediul economic, în timp ce amfitrionul evenimentului, prof.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al UPT, le-a vorbit elevilor despre ce înseamnă 'viața la Poli', dar și despre bursele pe care le acordă UPT, care sunt cele mai mari din țară.

De altfel, prestigiul de care se bucură Universitatea Politehnica Timișoara poate fi observat și din interesul pe care îl manifestă în rândul elevilor, prezenți în număr extrem de mare la acest eveniment, mulți dintre ei veniți și din colțuri îndepărtate ale țării, din județele Maramureș, Neamț, Harghita, pe lângă cele care aduc, în mod tradițional, studenți la UPT: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Dolj, Mehedinți, Bihor.

Puntea între generații a fost accentuată și de concertul susținut, în încheierea zilei de vineri, de formația Vest Phoenix Cover, care a interpretat câteva din șlagărele, mai vechi sau mai noi, ale îndrăgitului grup timișorean, care au ridicat în picioare elevii și i-au îndemnat la dans.

Dacă ziua de vineri a fost una relaxată, sâmbătă, 21 aprilie, cei peste 1000 de elevi participă la cele șapte concursuri naționale cu premii organizate de facultățile Universității Politehnica Timișoara:

— Concursul de matematică 'Valeriu Alaci' — la Facultățile de Automatică și Calculatoare și Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale,

— Concursul de chimie 'Environmental Protection — Smart and Sustainable Generation' — la Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului,

— 'Construcțiile: tradiție și viitor' — la Facultatea de Construcții,

— Concursul profesional de idei 'Intelligent Electricity Generation' — la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică,

— 'Managementul și marketingul piramidei' — la Facultatea de Management în Producție și Transporturi,

— Concursul de aptitudini 'MecArt' — la Facultatea de Mecanică,

— Olimpiadele Comunicării — la Facultatea de Științe ale Comunicării.

Toate concursurile încep la ora 9:00, iar festivitățile de premiere vor avea loc între orele 14:30 — 18:00.

Lucian Ronkov

Departament Comunicare și Imagine

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe