Comunicat de presă - Teatrul Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian'

•  Comunicate
48 afişări

Luna mai cu multă operetă și musical Artiștii Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian' vă așteaptă în sălile de spectacole și în luna mai, cu producții încântătoare.

7065f77f-06e4-414d-8ec8-d48e213e72a3

Soliștii, orchestra, corul și baletul ne poartă prin călătoria fascinantă a muzicii de film și musical, dau viață operetei lui Johann Strauss-fiul în 'Liliacul', prind într-un spectacol de gală cele mai frumoase operete românești și readuc pe scenă cântecele dedicate femeii.

Este ultima șansă să vizionați spectacolele 'Călătorie în lumea filmului și a musicalului', 'Liliacul' sau 'Parfum de femeie' , pentru că acestea nu se vor relua până la următoarea stagiune a Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian'.

11 mai, ora 19:00, Sala Mare, Palatul Național al Copiilor

Călătorie în lumea filmului și a musicalului

'Star Wars', 'Titanic', 'The Godfather', 'Harry Potter', 'Pirates of the Caribbean', 'Schindler's List', 'West Side Story', 'Le fantome de l'Opera', 'Evita', 'Notre-Dame de Paris', 'South Pacific' — sunt doar câteva dintre celebrele teme din filme care vor fi cântate de soliștii Operetei bucureștene.

Gabriela Daha, Valentino Tiron, Mediana Vlad, Stefan Popov, Alexandru Constantin, George Ionuț Vîrban, Bogdan Lupea, Florin Budnaru, Bianca Ionescu sunt doar unele dintre numele consacrate ale Teatrului de Operetă și Musical Ion Dacian care transformă seara de film intr-o seară de concert.

Conducerea muzicală: Tiberiu Oprea

Maestru cor: Gabriel Popescu

Dirijor cor: Aurel Muraru

Concept vizual: Cătălin Voineag

13 mai, ora 19:00, Sala Mare, Palatul Național al Copiilor

'Liliacul' de Johann Strauss-fiul

Fiecare punere în scenă a celei care a fost supranumită 'regina operetei vieneze', opereta lui Johann Strauss-fiul bucură iubitorii genului și umple sălile de spectacole. 'Liliacul' în interpretarea artiștilor Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian' este o încântare, o bucurie pentru public.

Acțiunea se petrece în ultima zi a anului și în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de 'Liliacul'.

Regie, scenografie și lighting design: Matteo Mazzoni

Conducere muzicală: Tiberiu Oprea

Coregrafie: Roxana Colceag

Video artist: Fabio Massimo Iaquone și Luca Attilii

Maestru cor: Gabriel Popescu

Dirijor cor: Aurel Muraru

20 mai, ora 18:30, Sala Mare, Palatul Național al Copiilor

'Gala Extraordinară a Operetei Românești'

Buchetul celebrelor operete românești înflorește în interpretarea soliștilor Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian' acompaniați de ansamblurile orchestră, cor și balet sub îndrumarea dirijorului Lucian Vlădescu. Nicicând nu a fost mai potrivit un asemenea regal muzical. Sărbătorim astfel Anul Centenar prin muzică românească autentică. Tradiția, cultura și folclorul se împletesc în operetele compozitorilor români și sunt transmise mai departe, către public, cu talent și dăruire, de echipa Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian'.

26 mai, ora 19:00, Sala Mică, Palatul Național al Copiilor

'Parfum de femeie'

Când tenorii George Ionuț Vîrban, Andrei Pleșca, și baritonul Alexandru Constantin se întâlnesc în scenă cu renumita soprană Bianca Ionescu-Ballo, prim-solistă a Teatrului Național de Operetă și Musical 'Ion Dacian', ia naștere un spectacol muzical, ca un parfum — suav, delicat și, totodată, puternic. 'Parfum de femeie' este o încântare pentru toți iubitorii de musical având ca ingrediente cele mai cunoscute piese de dragoste acompaniate la pian de Alexandru Burcă.

Biletele pot fi achiziționate online de pe: https://www.startickets.ro/opereta

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează