Comunicat de presă - Ambasada SUA

 •  Comunicate
17 afişări

American Councils for International Education Romania anunță lansarea celei de-a doua ediții Camp Kennedy.

ac6c7825-dd90-4a4a-a59b-56c9166c0c65

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani să candideze la Școala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită 'Camp Kennedy', ce va avea loc la București în perioada 19-26 august.

Acest program își propune să ofere liceenilor din România, pasionați de implicare civică, oportunitatea de a învăța cum funcționează statul român, care este rolul cetățeanului într-o societate democratică și cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunitățile din care provin. Participarea în cadrul celei de-a doua ediții a programului Camp Kennedy în România este gratuită, cei 25 de participanți, ce urmează a fi selectați, având asigurate integral: cazarea, transportul, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu.

Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicați și urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților. Liceenii participanți vor avea parte de activități diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri și sesiuni de informare sau vizite în instituții publice de interes pentru tematica programului. La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin. Cele mai creative și de impact proiecte vor fi ulterior premiate și apreciate public.

Camp Kennedy își propune să îl omagieze pe președintele american căruia îi poartă numele, John F. Kennedy, și să încurajeze tinerii în a cunoaște și aplica principiile unuia dintre cei mai iubiți președinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

au cetățenie română;

sunt, la momentul înscrierii, elevi de liceu în licee de orice profil, din mediul rural și urban;

au minimum 15 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (19 august 2018);

au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe de limba engleză;

sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune;

demonstrează interes față de tematica programului;

sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 1 septembrie—15 octombrie 2018;

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 10 iunie, completând formularul disponibil aici: http://americancouncils.ro/programe/camp-kennedy/apply-here/.

Ulterior evaluării acestora, un număr limitat de candidați vor fi invitați să susțină și un interviu online, în limba engleză.

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro

Persoană de contact:

Marilena Veronica Ene, Program Coordinator

E-mail: romania@americancouncils.eu

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe