Comunicat de presă - IPJ Prahova

 •  Comunicate
11 afişări

Buletin de presă Ploieșteni cercetați pentru înșelăciune

7e75b7da-7eb3-4700-b320-12f9f3dde4c8

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind doi ploieșteni (un bărbat și o femeie), bănuiți de înșelăciune, respectiv complicitate la această faptă.

Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că bărbatul, după decesul mamei sale, s-ar fi prezentat la un spital și ar fi solicitat unui medicului curant al defunctei eliberarea unei rețete cu un medicament, pe numele mamei.

Medicul i-ar fi eliberat o rețetă cu medicamentul solicitat, iar în cursul aceleiași zile, medicamentul prescris ar fi fost ridicat dintr-o farmacie de către complicea sa. Medicamentul, în valoare de 17.077 lei, decontat integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ar fi fost vândut ulterior, cu o sumă inferioară, către o persoană necunoscută.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

Delict silvic

Polițiști din Adunați au efectuat verificări cu privire la un bărbat din localitate care a tăiat fără drept doi arbori de esență plop, nemarcați de organele silvice de pe un teren proprietate privată.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu o amendă de 2.000 de lei, conform art. 8 alin. 1 lit. a din Legea nr. 171/2010.

Polițiștii din Drajna au verificat respectarea prevederilor legale de către deținătorii de stâne

În intervalul orar 8,00-12,00 polițiști ai Secției Rurale nr. 11 Drajna au organizat și desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor legale de către deținătorii de stâne privind pășunatul neautorizat și modul de însoțire a turmelor cu câini. Au fost verificate opt stâne, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.880 lei.

Acțiuni rutiere

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru verificarea transportului public de persoane.

Au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.770 lei (un certificat de înmatriculare retras).

Și polițiștii Biroului Rutier au desfășurat o acțiune în municipiul Ploiești, pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, precum și a abaterilor acestei categorii de participanți la trafic. Au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.700 lei și au reținut șase permise.

Între orele 9,00 și 11,00 polițiștii din Urlați au acționat pe linie rutieră, pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă viteză legală. Au controlat 28 de autovehicule și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.030 lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală — una (Bușteni);

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are suspendat acest drept — una (Provița de Jos);

Refuz prelevare probe biologice — una (Puchenii Mari).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat cinci acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 100 de conducători auto și au fost controlate 62 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni și 223 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (62 pentru viteză excesivă; cinci pentru abateri ale pietonilor; 32 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute opt permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat o infracțiune în flagrant și 105 contravenții (dintre care: 41 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr .61/1991, 47 la O.U.G. nr. 195/2002 etc), în valoare totală de 25.840 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 199 de autovehicule și au legitimat 433 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 13 infracțiuni și constatate 90 de contravenții (dintre care 33 la Legea nr. 61/1991 și 47 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 642 de persoane și au fost controlate 387 de autovehicule (38 testări alcoolscop).

http://ph.politiaromana.ro

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe