Comunicat de presă - Ministerul Sănătății

 •  Comunicate
14 afişări

Executivul a aprobat astăzi, 16 mai 2018, Hotărârea de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru înlăturarea efectelor incendiului produs în data de 11 aprilie 2018, la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. George I.M. Georgescu' Iași.

d1acddba-8609-4a64-9ee2-bd2f35a51570

În acest sens, suma de 10 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018 va fi transferată prin Ministerul Sănătății către institutul ieșean pentru executarea lucrărilor de reparații capitale necesare refacerii spațiilor.

Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. George I.M. Georgescu' Iași, care funcționează la etajele 4, 5 și 6 ale clădirii în care funcționează și Spitalul Clinic 'Dr. C.I. Parhon' Iași, s-a confruntat cu o situație de urgență în data de 11 aprilie 2018, când la sediul instituției s-a produs un incendiu devastator pornit de la stația de Sterilizare a institutului. În urma acestuia au fost distruse magazia de materiale sanitare și compartimentul Sterilizare în totalitate și, într-o proporție semnificativă Blocul Operator, Compartimentul USTACC al Secției Clinice de Cardiologie și Secția ATI a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

'Prin deteriorările suferite de Institut în urma incendiului, cei aproximativ 5,5 milioane de cetățeni din zona de est a României au fost afectați și nu au mai avut acces la servicii medicale de specialitate, pentru ei și membrii familiilor lor. Am solicitat Guvernului României sprijin pentru această unitate medicală, astfel încât pacienții să nu fie afectați', a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe