Comunicat de presă - Revista Atelierul

 •  Comunicate
130 afişări

Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box Revista Atelierul x Noaptea muzeelor 2018

036f9baf-02c1-4dc5-9ef9-98b55447def7

Revista Atelierul deschide spațiul de expunere și concepere a produselor de autor Deco-Box, pe 19 mai 2018, între orele 19.00 — 24.00. Proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box, inițiat de Mihaela Ion, face parte din seria de proiecte colaterale pentru Noaptea Muzeelor 2018. Pe perioada nopții, publicul va avea acces la atelierul unui designer român care activează de peste 5 ani în mediul național și internațional de design — Liliana Stoica, fondatoare a brandului Deco-Box.

Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative și culturale românești și co-fondatoare Revista Atelierul va fi curatoarea expoziției și va povesti publicului interesat despre experiența organizării de evenimente dedicate industriilor creative, cum ar fi Un nou trend de lifestyle și Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, evenimente la care Liliana Stoica participă de peste 5 ani. Colaborarea curator — artist dintre Mihaela Ion și Liliana Stoica a început din 2016, când acestea au inițiat proiectul national Un nou trend de lifestyle, în București și Timișoara.

Evenimentul cu intrare gratuită, adiacent Nopții Muzeelor 2018, promovează produsele create de designerii de produs și autor drept obiecte cu potențial de a deveni opere contemporane. Într-un loc de consum de cultură insolit, situat în București, pe strada Rușețu, nr. 4, la etajul 2, vizitatorii nocturni au acces la spațiul de lucru și expunere al designerului român.

Proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box, aidoma tuturor proiectelor inițiate de Revista Atelierul, contribuie la construirea și dezvoltarea constantă și eficientă a unei comunități naționale a autorilor si designerilor de produs, ale căror creații trebuie să se regăsească în muzee și galerii de artă.

Revista Atelierul este o platformă activă de promovare online și offline a industriilor creative și culturale naționale și internaționale. Revista Atelierul s-a poziționat de la data fondării, în 2010, ca un promotor activ al produselor de autor și de designer. Cu un număr de peste 6 milioane de cititori, în cei 8 ani de activitate, Revista Atelierul a realizat un content de peste 3000 de articole, promovează peste 1.500 de artiști și designeri de produs și este un partener media viabil la peste 600 de evenimente de profil naționale și internaționale.

Despre eveniment și designerul care își deschide atelierul pentru proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco—Box, Mihaela Ion, afirmă: 'Liliana Stoica este un designer emergent, care pătrunde încet în lumea artei prin intermediul lucrărilor sale de lemn. Folosind o cromatică puternică, artista vrea ca lucrările sale să se regăsească în casele celor care se abat de la stilul minimalist.

Lucrările sale sunt pe atât de practice, pe cât sunt și pete de culoare de care are nevoie fiecare încăpere.'

Liliana Stoica, fondatoarea brandului Deco-Box, a lansat încă din 2013, prin combinația inedită dintre lemn și culoare, un nou stil în designul de interior, ce pune accentul pe exprimarea personală și manifestarea originalității: culori vii pentru o ambianța veselă. Atelierul său este unul de prelucrare a lemnului, printre primele ateliere de artă 3D de lemn pe lemn, unde se creează produse de autor și obiecte de artă. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibrații și spații, spiritul artistic nonconformist al designerului a început un fir narativ care, prin bucăți de lemn geometrizate și colorate, au prins viață în atelierul său de creație.

Proiect organizat de Revista Atelierul în colaborare cu Deco-Box.

Proiect conex Noaptea Muzeelor 2018.

Parteneri media: Agerpres, Revista Mobila, Modernism.ro, Magmob, Asociația Operatorilor Culturali din România, Radio România Cultural, GoingOut, IQADS, 4arte, PROBUCURESTI, Smark, Bucharest-Guide.ro, Bucharest City App.

#RevistaAtelierul #OneOpenNight

Link FB event: https://www.facebook.com/events/2071545026207041/

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe