Comunicat de presă - IPJ Vrancea

 •  Comunicate
6 afişări

Începe 'Săptămâna Prevenirii Criminalității' În perioada 21-25 mai a.c., la nivel național se va derula prima ediție din acest an a evenimentului 'Săptămâna prevenirii criminalității'.

5bc93650-65a9-4512-a7b6-cb9871806abc

Activitățile desfășurate anterior au reușit să atragă atenția unui număr mare de cetățeni care s-au implicat activ în manifestări și au recepționat într-un mod pozitiv parteneriatul cu instituția Poliției Române.

Recomandările preventive și demersurile polițiștilor pentru respectarea prevederilor legale vor fi prezentate într-o manieră interactivă și inovativă, scopul fiind conștientizarea necesității adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Astfel, de luni până vineri, vor avea loc activități selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2018, structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Luni, 21 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar la Biblioteca Județeană 'Duiliu Zamfirescu ' — Secția pentru copii și tineret 'Doina Renea' va fi realizat un info chioșc cu materiale informative 'Siguranța ta contează!'.

La toate subunitățile din mediul rural, polițiștii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu elevi, cadre didactice și părinți.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității (C.A.P.C) și cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică (S.O.P) vor organiza activități de prevenire a delincvenței juvenile la Liceul Tehnologic 'Alexandru Ioan Cuza' (ora 9.00.) și la Liceul 'Ioan Slavici' (ora 10.00) din orașul Panciu precum și un concurs de mesaje antiviolență.

Sunt invitați reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Vrancea, Serviciului de Probațiune Vrancea, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret (D.J.S.T.) Vrancea.

Totodată, vor fi realizate activități de prevenire a delincvenței juvenile la toate școlile și liceele din municipiile Focșani și Adjud și din orașele Panciu, Odobești și Mărășești.

Marți, 22 mai, este dedicată prevenirii victimizării minorilor.

Astfel, polițiștii de proximitate și cei de la posturile de poliție vor realiza dezbateri preventive cu elevii școlilor aflate pe raza de competență.

Începând cu ora 8.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică vor realiza dezbateri preventive cu elevii Colegiului Tehnic 'Edmond Nicolau'.

La activitate vor participa reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Galați, C.P.E.C.A., D.J.T.S, precum și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (D.G.A.S.P.C.).

Ziua va continua cu o activitate de prevenire 'Siguranța acasă, pe stradă și la grădiniță' care va avea loc începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană 'Duiliu Zamfirescu' — Secția pentru Copii și Tineret 'Doina Renea'.

La activitate vor fi prezenți preșcolarii de la Grădinița nr. 17 din municipiul Focșani.

A treia zi a săptămânii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi, tâlhării, înșelăciuni).

Polițiștii de proximitate și cei de la posturile de poliție vor realiza dezbateri preventive cu elevii școlilor aflate pe raza de competență, cu cetățenii și membrii Grupurilor de Acțiune Comunitară (G.A.C.).

În intervalul orar 9.30-11.00, în zona Piața Moldovei din municipiul Focșani (standuri de informare, prezentarea tehnicii din dotare), va fi realizată o activitate de informare a cetățenilor, sub sloganul 'MAI aproape de tine!'.

Vor fi prezenți polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și cei din cadrul Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Vrancea precum și colaboratorii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, Penitenciarul Focșani, C.P.E.C.A. Vrancea.

Urmează o zi — 24 mai — dedicată prevenirii violenței în familie, prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Pe parcursul acestei zile, la toate subunitățile din mediul rural și urban, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică vor realiza dezbateri preventive cu grupurile țintă.

În comunele Păunești și Ploscuțeni, polițiștii din cadrul C.A.P.C., S.O.P și Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. și C.P.E.C.A.Vrancea, vor realiza activități de informare cu membrii G.A.C. precum și cu victime/potențiale victime ale violenței în familie.

În aceleași locații, elevii Liceului de Arte 'Gheorghe Tăttărescu' din municipiul Focșani vor realiza expoziții stradale de pictură sub sloganul 'Nouă ne pasă!'.

'Săptămâna prevenirii criminalității' se încheie vineri, 25 mai, zi dedicată siguranței rutiere.

La nivelul fiecărei subunități de poliție vor fi desfășurate activități educativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza de competență.

La Biblioteca Județeană-Secția pentru Copii și Tineret din municipiul Focșani va fi realizat un info chioșc cu materiale informative.

Polițiștii Serviciului Rutier vor desfășura activități practice și vor organiza un concurs 'Noi știm să circulăm corect!' pentru cunoașterea și aplicarea regulilor de circulație, în parteneriat cu Școala 'Anghel Saligny' din municipiul Focșani.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe