Comunicat de presă - Muzeul Municipiului București

 •  Comunicate
38 afişări

Muzeul Municipiului București vă invită la întâlnire cu artiștii MUSEICORUM 2018 (Ediția a IV-a)

d85baec7-9f81-418b-9396-7ef199d65ec9

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la conferința de presă care se va desfășura pe data de 31 mai, ora 14.00, la Grand Hotel Continental (Sala Tonitza, etajul 4) — Calea Victoriei 56.

Întâlnirea cu presa este dedicată prezentării celei de-a patra Ediții a Festivalului MUSEICORUM, care se va desfășura între 31 mai — 9 iunie 2018, a artiștilor români, a invitaților speciali din Albania, care vor susține concerte în acest an. Vor fi oferite, de asemenea, detalii despre organizarea spectacolelor care vor fi susține la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul Theodor Aman.

Vor participa Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București, Arlinda Morava, soprană, directorul artistic al festivalului, Maria Chifu, fost director artistic, precum și membrii Albania Cvintet, care debutează la Museicorum 2018, respectiv artiștii Klejda Tare — pian, Lorenc Radovani — vioară, Arian Paco — violă, Gezim Belegu — violoncel, Arben Basha — contrabas, cărora li se alătură Andreea Ștefănescu — Vioara 1 în cadrul Bucharest Ladies Cvintet.

Vă așteptăm cu drag la întâlnirea cu artiștii români și albanezi și vă mulțumim pentru ajutorul dat în mediatizarea acestui eveniment (principalele repere sunt mai jos), care devine de referință pentru viața culturală a Capitalei.

******

Festivalul de muzică balcanică MUSEICORUM 2018

Muzeul Municipiului București invită publicul la Festivalul MUSEICORUM, care debutează pe data de 31 mai și se încheie pe data de 9 iunie, după o serie de concerte susținute de artiști consacrați la Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul Theodor Aman.

Fiecare muzeu are muzica lui, întregul Festival MUSEICORIM 2018 are artiști de prestigiu.

Festivalul de muzică balcanică Museicorum 2018, director artistic fiind anul acesta soprana Arlinda Morava, propune o gamă variată de concerte, susținute în cele patru muzee și case memoriale din componența Muzeul Municipiului București, iar organizatorii doresc să ofere spectatorilor și de această dată ocazia de a se întâlni cu ilustre personalități ale artei muzicale, dar și de a se familiariza cu unitățile Muzeului Municipiului București.

DEBUT LA FESTIVAL

Albania Cvintet debutează la Museicorum 2018. Are în componența sa artiști îndrăgiți precum Klejda Tare — pian, Lorenc Radovani — vioară, Arian Paco — violă, Gezim Belegu — violoncel, Arben Basha — contrabas. Concertează prima dată în România sub această titulatură, iar membrii săi sunt profesori de la Universitatea de Arte din Tirana. Titulari în specialitățile lor, acești instrumentiști valoroși sunt, în același timp, extrem de apreciați de public. Colaborarea lor în acest cvintet este o contribuție suplimentară la valorificarea potențialului lor interpretativ. Artiștii și-au dovedit pasiunea și angajamentul față de realizări și performanțe de calitate în genul muzicii de cameră. Cu toții au un parcurs lung, presărat cu performanțe deosebite, fiecare cu un repertoriu variat, care se bucură de o mare apreciere din partea publicului albanez și internațional.

PROGRAMUL CONCERTELOR

* JOI, 31 mai 2018, ora 19:00: Concert 'Seara artiștilor albanezi' cu Albania Cvintet. Invitată Arlinda Morava — soprană / la Palatul Suțu

* VINERI, 1 iunie 2018, ora 19:00: Concert 'Seara prieteniei' cu Albania Cvintet și soliștii: Alfredo Pascu — tenor, Klejda Tare — pian, Lorenc Radovani — vioară. Invitată Arlinda Morava — soprană / la Casa Filipescu-Cesianu

* SÂMBĂTĂ, 2 iunie 2018, ora 19:00: Concert 'Beau Soir' cu Maria Chifu — voce, fagot, Mihaela Pletea — soprană, Olga Podobinschi — pian, Cristina Răducan — flaut (invitat) / la Casa Filipescu-Cesianu

* DUMINICĂ, 3 iunie, ora 19:00: Concert 'Periplu în spațiul latin' cu Maria Chifu — fagot, Mihaela Pletea — voce, Olga Podobinschi — pian, Radu Vâlcu — chitară (invitat) / la Muzeul Nicolae Minovici

* MARȚI, 5 iunie 2018, ora 19:00: Recital 'Seară romantică', Duo pian — vioară cu Dhurata Lazo și Andreea Ștefănescu / la Palatul Suțu

* MIERCURI, 6 iunie 2018, ora 19.00: Concert 'Ritmuri românești' cu Ansamblul coral condus de Andrei Stănculescu / la Muzeul Theodor Aman

* JOI, 7 iunie 2018, ora 19:00: Concert 'Seară tradițională' cu Ansamblul coral condus de Andrei Stănculescu / la Casa Filipescu — Cesianu

* SÂMBĂTĂ, 9 iunie 2018, ora 19:00: Concert 'Armonii internaționale' cu Bucharest Ladies Cvintet în concert. Soliști: Arlinda Morava și Alfredo Pascu / la Palatul Suțu.

Mai multe detalii despre artiști și întregul eveniment se regăsesc aici: https://bit.ly/2LB4MB3

Despre concertul de JOI, 31 mai 2018, ora 19:00, inclusiv repertoriul, detalii sunt aici:

https://bit.ly/2LBgiw8

Despre concertul de VINERI, 1 iunie 2018, ora 19:00:

https://bit.ly/2IUb5xY

Despre concertul de SÂMBĂTĂ, 2 iunie 2018, ora 19:00:

https://bit.ly/2IUUZUT

Despre concertul de MARȚI, 5 iunie 2018, ora 19:00:

https://bit.ly/2kx9nIm

Despre concertul de JOI, 7 iunie 2018, ora 19:00:

https://bit.ly/2GXSK0V

Despre concertul de MIERCURI, 6 iunie 2018, ora 19:00:

https://bit.ly/2IS6pbS

Despre concertul de SÂMBĂTĂ, 9 iunie 2018, ora 19:00

https://bit.ly/2skcabm

Link către spotul MUSEICORUM:

Intrarea 10 lei. În preț este inclusă vizitarea expozițiilor organizate la muzeul ce găzduiește concertul, în termen de 30 de zile.

Programul Festivalului MUSEICORUM 2018 include piese ale compozitorilor români, albanezi precum și din consacratul repertoriu internațional. Iubitorii de muzică, istorie, arhitectură și artă sunt invitați an de an la acest Festival și devin parte a unei explorări armonioase, a unei fantastice experiențe culturale.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe