Comunicat de presă - PMB

•  Comunicate
95 afişări

PRECIZĂRI În legătură cu informațiile apărute în presă, care citează afirmațiile făcute de marea soprană Angela Gheorghiu, legate de distincțiile care i-au fost acordate, Primăria Municipiului București face următoarele precizări:

1a20e80a-7614-4f6b-a922-8feef2dbee5e

La propunerea Primarului General și prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în dată de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere și recunoștința pentru promovarea Bucureștiului și a României în lume.

Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înaltă distincție, dar a și mulțumit Primarului General și Consiliului General pentru aceasta.

În dată de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, soprană Angela Gheorghiu a concertat în Piața Constituției din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului București prin Arcub, pentru concertul susținut de soprană Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA.

Referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetățean de onoare și a Cheii Orașului București, la solicitarea expresă a artistei, s-a convenit ca evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la data solicitată de doamna Angela Gheorghiu. Cu o seară înainte de eveniment, soprană a anunțat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie 'din motive personale', condiționând participarea de soluționarea unor probleme fiscale. Concret, artistă a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcția de Impozite și Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ștergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentând impozite și taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluționa astfel de probleme.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului București a fost și rămâne deschisă colaborărilor cu artiști apreciați de publicul roman și internațional și care înțeleg să respecte, la rândul lor, instituțiile statului român, dar și pe cetățenii acestui oraș.

Direcția de Presă

12 iunie 2018