Comunicat de presă - IPJ Giurgiu

 •  Comunicate
28 afişări

BĂRBAT URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI

84e09a0d-7780-42ff-acbd-6ff7b0eb0833

Un bărbat urmărit național și internațional, pe numele căruia era emis mandat european de arestare pentru trafic de persoane, a fost depistat de polițiștii giurgiuveni.

Marți, 12 iunie a.c., polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, un bărbat de 42 de ani, din comuna Slobozia, județul Giurgiu, urmărit național și internațional.

Cu ocazia activităților desfășurate s-a constatat că pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Republica Franceză au emis la data de 16.05.2018 un mandat european de arestare pentru trafic de persoane.

Persoana depistată a fost condusă la sediul I.P.J. Giurgiu în vederea întocmirii documentației necesare si ulterior la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București , fiind reținută pentru 24 de ore și introdusă în Arestul Central al D.G.P.M.B.

La data de 13.06.2018 bărbatul urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București în vederea audierii și dispunerii asupra extrădării.

MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA PUSE ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI

Polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele a doi giurgiuveni condamnați la pedeapsa cu închisoarea pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației rutiere, respectiv furt calificat.

Astfel, marți 12 iunie a.c., polițiștii au depistat pe raza localității Ghimpați, județul Giurgiu, un bărbat de 42 ani, din comuna Ghimpați, județul Giurgiu, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 4 București a emis Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea la data 12.06.2018 sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 3 ani și 10 luni.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au depistat pe raza localității Adunații Copăceni, județul Giurgiu, un bărbat în vârstă de 49 ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Giurgiu a emis Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea la data 12.06.2018 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat la regimul circulației rutiere, fiind condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 3 ani.

Persoanele depistate au fost preluate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care au întocmit documentația necesară și au procedat la depunerea acestora în cadrul Penitenciarului Giurgiu.

ÎNCĂ UN BĂRBAT DEPISTAT CONDUCâND AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT

Un bărbat este cercetat de polițiștii giurgiuveni după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce suspendat.

Marți, 12 iunie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic un bărbat de 42 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Giurgiu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Poliția giurgiuveană verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.

Astfel, marți 12 iunie a.c., polițiștii giurgiuveni au verificat prezența la sediul organului judiciar, conform graficelor de supraveghere, a unui număr de 15 persoane, față de care instanța a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe raza municipiului Giurgiu.

Cu ocazia efectuării verificărilor specifice nu au fost constatate nereguli.

Tot marți, 12 iunie a.c., polițiștii au acționat pe raza municipiului Giurgiu pentru verificarea modului în care persoanele aflate în supraveghere respectă măsurile preventive impuse în sarcina lor.

Totodată a fost îndeplinită procedura de citare cu privire la un număr de 21 de persoane supravegheate și au fost verificate inopinat la adresa la care execută măsura arestului la domiciliu un număr de 2 persoane.

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI PE LINIA COMBATERII ILEGALITĂȚILOR DIN DOMENIUL SILVIC

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei în urma unor controale efectuate la agenți economici ce aveau ca obiect de activitate comercializarea de material lemnos.

Marți, 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere București au executat o acțiune pe linie de silvicultură pe raza județului Giurgiu, care a avut ca scop controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, precum și a agenților economici care au ca obiect de activitate materialul lemnos.

Cu ocazia activităților desfășurate în sistem integrat au fost verificate două societăți comerciale, în localitatea Dărăști Vlașca și comuna Adunații Copăceni, care au ca obiect de activitate materialul lemnos.

În urma controalelor o societate comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea de către emitenți a prevederilor legale privind modul de completare și eliberare a avizelor de însoțire a materialelor lemnoase.

ESTE MAI IEFTIN SĂ PREVII DECAT SĂ COMBAȚI!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a violenței în familie și a infracțiunilor de 'Lovirea sau alte violențe', în municipiul Giurgiu.

Marți, 12 iunie a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a violenței în familie și a infracțiunilor de 'lovirea sau alte violențe' și în municipiul Giurgiu.

Polițiștii giurgiuveni au prezentat materiale informativ-preventive despre cauzele criminalității, despre modalitățile de identificare a tendințelor infracționale, dar și metodele cele mai eficiente și econome de autoprotecție.

Persoanelor vârstnice li s-au prezentat metodele folosite de infractori pentru a obține bunuri sau bani și motivele prezentate de aceștia pentru a reuși să pătrundă în locuințe, în scopul sustragerii de bani/bunuri.

Cetățenii au fost sfătuiți să-și asigure locuințele, să-și monteze vizoare și lanțuri de siguranță, să verifice informațiile pe care le primesc de la diverse persoane sau prin telefonia mobilă.

Cu ocazia activităților polițiștii au distribuit și pliante cu recomandări privind metodele de identificare și prevenire a comportamentelor violente.

Activitățile de prevenire a criminalității vor continua în municipiul Giurgiu.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe