Comunicat de presă - Consiliul Județean Ilfov - DGASPC

 •  Comunicate
85 afişări

Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov supune atenției publicului următorul comunicat de presă cu privire la situația prezentată în mass-media, la nivelul Centrului de Plasament nr. 5 Periș.

a198d70d-6083-4648-8d33-33dfc7c42421

Incidentul privind suspiciunea de abuz care a avut loc în Centrul de Plasament nr 5 Periș a determinat intervenția DGASPC Ilfov, la aplicarea unor măsuri de protejare a victimelor prin separarea de presupușii agresori și acordarea serviciilor de consiliere în reabilitarea emoțională a acestora, precum și securizarea celorlalți beneficiari prin mutarea presupușilor agresori într-un spațiu separat, atent monitorizat.

În ceea ce privește identificarea cauzelor, împrejurărilor și a personalului responsabil în asigurarea serviciilor sociale oferite conform specificului activității centrului, la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov s-a inițiat faza premergătoare declanșării cercetării disciplinare în acest caz, urmând a se aplica măsurile ce se impun.

Arătăm că în prezent, în paralel, se desfășoară cercetarea organelor de urmărire penală cu privire la cauza învederată anterior, situație ce ar atrage suspendarea oricărui demers efectuat de instituția noastră în cazul în care se începe urmărirea penală împotriva personalului angajat în cadrul Centrului de Plasament Periș.

Director Executiv,

Bogdan Iulian PÎNTEA

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe