Comunicat de presă - ISU 'Anghel Saligny' Vrancea

 •  Comunicate
9 afişări

Exercițiu cu forțe și mijloace pentru antrenarea personalului silvic și a personalului structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unor situații de urgență de tipul incendiilor la fondul forestier

6d0bba26-4f3a-41c1-9ed4-a6d6c855acc9

Joi, 14 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Anghel Saligny' al județului Vrancea a derulat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Ocolul Silvic Năruja cu tema: 'Exercițiu cu forțe și mijloace pentru antrenarea personalului silvic și a personalului structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unor situații de urgență de tipul incendiilor la fondul forestier'.

În cadrul acestuia, s-a avut în vedere o situație tactică generală urmată de două situații specifice.

Situația tactică generală a presupus producerea unui incendiu de vegetație și litieră în pădurea din comuna Nistorești, județul Vrancea, ce este administrată de Ocolul Silvic Năruja.

Prima situație specifică fost generată de producerea unui accident rutier din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, din care a rezultat un rănit încarcerat.

Conducătorul autoturismului care circula pe DJ 205 M a pierdut controlul direcției, a ieșit de pe partea carosabilă după care s-a oprit într-un șanț de pe marginea șoselei. A doua situație specifică a constat în rătăcirea a patru turiști care se aflau în drumeție pe traseul montan între Vrâncioaia și Nistorești. Unul dintre turiști a alunecat într-o râpă și s-a rănit la picior ceea ce a dus la imposibilitatea acestuia de a se deplasa.

Având în vedere complexitatea exercițiului, în cadrul operațiunilor de intervenție au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul tuturor subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Anghel Saligny' al județului Vrancea, Serviciul Salvamont, Serviciul de Ambulanță Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Năruja, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Nistorești, Ocolul Silvic Năruja, Garda Forestieră.

Situațiile tactice create prin planul cu organizarea și desfășurarea exercițiului au fost gestionate corect și coerent pentru o situație de urgență de o asemenea amploare. În urma desfășurării exercițiului au fost atinse principalele scopuri care au constat în: verificarea concepției de acțiune stabilită prin planul organizării și desfășurării intervenției în cazul producerii unor situații de urgență generate de incendii la fondul forestier; pregătirea psihologică a efectivelor privind modul de comportare și acțiune în cazul producerii unor astfel de situații de urgență; verificarea timpilor de reacție prevăzuți în Registrul de capabilități întocmit la nivelul județului Vrancea; verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante și stabilirea modalităților de perfecționare a acesteia; verificarea sistemului de comunicații din dotarea forțelor angrenate în misiune și a modului de aplicare a planului comun de acțiune pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență; măsuri și acțiuni de restabilire a stării de normalitate.

Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe