Comunicat de presă - MAE

 •  Comunicate
5 afişări

Vizita secretarului de stat Dan Neculăescu în Republica Belarus

9afb200a-9de1-4b3a-a4e2-1f45effd2043

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat, la 14 iunie 2018, la Minsk, la runda anuală de consultări româno-belaruse la nivel de secretar de stat — adjunct de ministru de externe, prilej cu care a avut o întrevedere cu Oleg Kravcenko, adjunctul ministrului belarus de externe.

În cadrul consultărilor cu partea belarusă a fost abordat ansamblul relațiilor bilaterale, în continuarea vizitei în Republica Belarus, din noiembrie 2017, a șefului diplomației române, Teodor Meleșcanu, cu accent pe dialogul politico-diplomatic, contactele din perioada următoare și schimburile comerciale. Ambele părți au exprimat satisfacție în legătură cu stadiul actual al relației româno-belaruse și au subliniat potențialul existent pe dimensiunea economică.

Totodată, au fost discutate aspecte privind cooperarea dintre România și Republica Belarus în cadrul organizațiilor internaționale, cu accent pe ONU, partea română prezentând candidatura sa la un loc de membru nepermanent în cadrul Consiliului de Securitate. De asemenea, au fost abordate și alte subiecte de actualitate aflate pe agenda regională și internațională, un segment aparte revenind perspectivei relațiilor UE — Belarus.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a apreciat deschiderea Republicii Belarus în relația cu Uniunea Europeană și a încurajat menținerea angajamentului autorităților de la Minsk față de consolidarea procesului de reforme interne și în domeniul drepturilor omului. A subliniat că România rămâne un susținător al dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului Estic, aspect care se regăsește inclusiv în contextul președinției rotative a Consiliului UE, pe care țara noastră o va deține în prima parte a anului 2019.

Dezvoltarea relațiilor bilaterale și problematica europeană, inclusiv din perspectiva drepturilor omului, au fost trecute în revistă și în discuțiile purtate în aceeași zi la Minsk cu vice-președintele Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale a Republicii Belarus, Boleslav Pirștuk, și cu președintele Comitetului pentru Drepturile Omului și Mass-media, Andrei Naumovici.

De asemenea, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut, la 13 iunie 2018, o întrevedere cu șefa Delegației UE la Minsk, ambasadoarea Andreea Viktorin.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe