Comunicat de presă - PER

5 afişări

Sistemul nu doarme

40877b7f-9e7e-41f3-8614-3391faed833a

Oana Schmidt—Hăineală. Aceasta pare să fie cea pe care penalul Liviu Dragnea o vrea în locul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. A avut o evoluție interesantă de-alungul timpului, iar în urma unor investigații jurnalistice, n-au întârziat să apară și detalii picante . Născută în Bacău, cu un tată procuror despre care se zice că a avut legături cu Mineriada, apropiată de Monica Macovei, consiliera fostului ministru PSD, Dan Nica și astăzi expert în cadrul Ministerului de Justiție, lângă Tudorel Toader, (inițial fiind dorită de către Florin Iordache), Oana Schmidt—Hăineală a fost omul bun la toate. Cunoscută ca un om al Sistemului, șefă a Secției Procurorilor în cadrul CSM și fost Președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, aceasta a fost implicată într-un proces dubios al studentului Nicolae Țigaret, care a stat în pușcărie timp de 13 luni, pe un rechizitoriu confirmat chiar de Oana Schmidt—Hăineală, fiind apoi achitat de toate instanțele. Catalogată și ca 'om' al lui Băsescu, pusă bine de Guvernul Cioloș, astăzi este valorificată și de către PSD. Dar, să nu uităm cel mai interesant detaliu, Hăineală este unul dintre semnatarii protocoalelor secrete CSM—SRI, motiv pentru care trebuie sa amintim faptul că PER a propus excluderea din Magistratură a tuturor semnatarilor de acest tip, ca și formă de sancțiune.

Cu oameni din aceștia vrea Dragnea să reformeze Sistemul sau pune pe cineva santajabil ca să execute ordine? Știm că zmeul de Teleorman e obișnuit să fie înconjurat de slugi, dar România are nevoie de o Justiție corectă. Iar doamna procuror Hăineală este departe de a se încadra în profilul așteptat de către români. Sau poate este înțelegerea stabilită în culise, în schimbul achitării lui Dragnea.

Dănuț POP

Președinte PER