Comunicat de presă - Primăria Alba Iulia

•  Comunicate
5 afişări

Alba Iulia Smart City: Primăria și Industrial Software Sibiu rezolvă problema programării cununiilor civile cu o aplicație online

ff0d25f5-b93e-410a-ae0f-3c6515acbcb3

Industrial Software din Sibiu, partener în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018, începe din data de 15 iunie 2018 pilotarea soluției de programare a cununiilor civile online. Primăria Alba Iulia și Industrial Software vin în ajutorul albaiulienilor în ceea ce privește serviciile dedicate programării cununiilor civile și le pune la dispoziție un instrument smart, util și asociat perfect nevoii stringente de a rezolva problema programării nunților: o aplicație online de programare a cununiilor civile. Inițiativa dezvoltării Alba Iuliei în direcția naturală de smart city, prin protocolul de colaborare dintre cele două entități, rezolvă astfel, într-o manieră inteligentă și adaptată vremurilor pe care le trăim, o nevoie a comunității locale, nevoie care se resimte mai ales în perioada verii, cea mai aglomerată perioadă a anului în ceea ce privește organizarea nunților.

Simplitatea cu care este rezolvată această nevoie se traduce în punerea la dispoziția fiecărui cetățean a aplicației de programare online, cu ajutorul căreia oricine își poate rezerva data și ora cununiei de acasă, de pe drum, din autobuz sau de la serviciu, cu ajutorul telefonului mobil, a unei tablete sau a unui PC. Cu atât mai mult, soluția se adresează și albaiulienilor din străinătate, care nu trebuie să-și mai pună rudele pe drumuri pentru a le rezolva programarea nunții, ci o pot face singuri, în aceeași manieră facilă amintită mai sus.

'Cu fiecare soluție smart pe care o introducem, suntem tot mai aproape de esențial, de viața trăită, de tot ceea ce fiecare dintre noi consideră că ține de 'omul vechi'. De prea mult timp, cel mai important pas din viața oricui, acel mare DA, a fost întâmpinat cu 'nu', nu se poate doar așa. Ei bine, unele lucruri le putem îndrepta, pentru ca cei care vin în contact cu administrația să se poată preocupa doar de cum va arăta sala, meniul, petrecerea. Programările cununiilor nu mai sunt de azi înainte un motiv de corvoadă, ci se vor putea rezolva cu câteva click-uri. N-o spun ca pe o veste mare, ci ca pe un semn de normalitate', a declarat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Interfața acestei aplicații este deosebit de prietenoasă și intuitivă pentru utilizatori, aplicația fiind găzduită pe site-ul oficial al Primăriei Alba Iulia — www.apulum.ro și se poate accesa de la următorul link: https://extranet.apulum.ro/starecivila. Utilizatorii vor putea alege mai întâi data în care doresc să se oficieze căsătoria, apoi un interval orar disponibil în data respectivă, urmând să treacă la pasul următor, unde aplicația le va solicita completarea datelor soților (cetățenie, CNP, nume, prenume, adresă, județ și localitate). După finalizarea completării formularului, pe adresa de e-mail furnizată de utilizator, aplicația va trimite automat un mesaj de confirmare a rezervării, mesaj care va conține instrucțiuni suplimentare și toate informațiile referitoare la programarea căsătoriei civile.

'Avem convingerea că utilizatorii noii aplicații de programare online a căsătoriilor civile pe care Primăria Alba Iulia o pune la dispoziție vor fi încântați să utilizeze această nouă facilitate prin care vor putea apela la orice oră calendarul programărilor și vor putea rezerva o data și o oră convenabile, fără a mai parcurge drumul până la Primărie.

Aplicația va putea fi accesată de pe computer sau prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete, smartphone-uri), astfel încât nu vor exista nici un fel de limitări sau restricții în ceea ce privește folosirea de către cetățenii municipiului a acestei noi soluții. Suntem bucuroși să colaborăm cu Primăria Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului pilot 'Alba Iulia Smart City 2018' prin care punem la dispoziția locuitorilor municipiului alternative moderne de abordare și soluționare a solicitărilor acestora', declară Directorul Executiv al Industrial Software SRL, Cătălin Popa.

Colaborarea în cadrul proiectului pilot 'Alba Iulia Smart City 2018' face parte din programul aniversării centenarului Marii Uniri în acest an în care municipalitatea albaiuliană testează un număr impresionant de soluții inteligente, pregătind terenul pentru ca locul în care s-a hotărât unirea să devină primul oraș inteligent din România. Pe lângă aplicația de programare a căsătoriilor online, conceptul dezvoltat de Industrial Software pentru proiectul Alba Iulia Smart City 2018 include încă alte patru soluții care vin în ajutorul cetățenilor din municipiul Alba Iulia: aplicație mobilă pentru raportarea incidentelor, soluție pentru analiza și raportarea veniturilor bugetare, soluție de barometru public (permite consultarea locuitorilor municipiului pe diverse teme) și integrarea sistemului de Dispecerat din cadrul Primăriei cu alte soluții mobile de raportare a incidentelor. Industrial Software acoperă în întregime costurile de dezvoltare și implementare ale tuturor soluțiilor oferite în cadrul proiectului pilot.

Industrial Software are o experiență de peste 20 ani în furnizarea și integrarea de soluții software și hardware pentru administrația publică, iar peste 4 milioane de cetățeni sunt beneficiari ai proiectelor derulate în România. Fiind o companie preocupată în permanență de cercetare și inovare în domeniul tehnologiilor inteligente, Industrial Software promovează conceptul de oraș inteligent la nivel național și este membru fondator al asociației neguvernamentale și nonprofit 'Smart City IT Cluster'.

Industrial Software SRL

www.indsoft.ro