Comunicat de presă - Agenția Națională de Presă AGERPRES

 •  Comunicate
6 afişări

AGERPRES este membră în Comitetul Național al Proiectului European Live Skills

f23fc509-113f-4513-91ca-b4bd88209415

Agenția Națională de Presă AGERPRES a devenit de astăzi, 11 iulie 2018, membră în Comitetul Național al Proiectului European Live Skills, inițiat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, alături de Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, British Council și alți parteneri din Bulgaria, Grecia și Marea Britanie.

Proiectul Skills Live va iniția și dezvolta trei programe inovatoare pentru educația și formarea profesională a angajaților din sectoarele audiovizual și artele spectacolului. Obiectivele principale ale proiectului sunt legate de creșterea competențelor în aceste sectoare, de la aptitudinile antreprenoriale și manageriale la utilizarea tehnologiilor digitale de ultimă generație. Aceste programe de învățare vor fi concepute inițial pentru două profesii din domeniul audiovizual: Sound Manager și Editor video/film și vor acoperi următoarele domenii: Managementul artelor, Noi tehnologii digitale și Antreprenoriat cultural.

Programele de învățare vor fi ulterior adaptate pentru a fi utilizate pentru o gamă mai largă de profesii și de către alte subsectoare ale sectorului creativ și cultural, urmărindu-se ca materialul produs de proiectul Live Skills să fie transferabil și sustenabil.

Live Skills va încerca să soluționeze lipsa de competențe identificate și va răspunde cererii de noi competențe în subsectoarele Audiovizual și Spectacolele live din domeniile creativ și cultural.

Proiectul va contribui la sporirea capacității de angajare și a mobilității profesioniștilor și a studenților din domeniul cultural, va spori competitivitatea sectorului și va construi un viitor sector cultural vibrant, robust și sustenabil.

Pentru ca proiectul să aibă o strânsă legătură cu piața muncii, s-a hotărât să se înființeze un Comitet Național al Stakeholderilor (National Stakeholders Committees), care să participe la interviuri, focus-grupuri și întâlniri, cu scopul de a identifica și analiza nevoile de competențe, lacunele și lipsurile care afectează domeniul și să identifice tendințele forței de muncă în acest sector.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe