Comunicat de presă - MAE

 •  Comunicate
12 afişări

Victor Negrescu: 'Guvernul României este pregătit să gestioneze oricare dintre posibilele scenarii de evoluție a negocierilor în procesul Brexit'

9cdd21f5-85e1-4cab-9d41-e72761e16125

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a organizat miercuri, 11 iulie, dezbaterea la nivel de experți intitulată 'Brexit, încotro? Perspectivele retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană și implicațiile pentru România'.

Evenimentul, găzduit de Ministerul Afacerilor Externe, a urmărit inițierea unui schimb de opinii, deschis și constructiv, cu privire la o serie de aspecte privind evoluția procesului de negociere în ceea ce privește retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a salutat implicarea mediului academic și a celui asociativ în procesul de consultare publică, precum și disponibilitatea reprezentanților săi de a oferi puncte de vedere substanțiale care să fie integrate în procesul de reflecție derulat la nivel instituțional privind fundamentarea acțiunilor Guvernului României în contextul Brexit.

'România trebuie să își folosească în continuare toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la nivelul așteptărilor cetățenilor și în deplin acord cu obiectivele sale în context european. În acest sens, aceste procese de consultare pe care le-am demarat încă de la preluarea mandatului joacă un rol important, iar discuțiile cu partenerii din mediul academic și asociativ au generat multe idei și observații consistente, care completează într-un mod eficient abordarea instituțională', a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a făcut totodată o scurtă trecere în revistă a stadiului negocierilor dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit privind Brexit, evidențiind progresele semnificative înregistrate, reliefând în același timp necesitatea intensificării eforturilor în vederea agreării în integralitate a acordului de retragere.

'Toate eforturile noastre sunt canalizate către îndeplinirea obiectivului general al României și al Uniunii Europene de a încheia un acord care să asigure retragerea ordonată și predictibilă a Marii Britanii. Cu toate acestea, Guvernul României are responsabilitatea de a fi pregătit pentru oricare dintre posibilele scenarii de evoluție a negocierilor. În acest sens, am reiterat necesitatea inițierii măsurilor adecvate pentru a limita impactul retragerii Marii Britanii asupra cetățenilor români și a mediului de afaceri', a subliniat demnitarul român.

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe