Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' Sibiu

 •  Comunicate
48 afişări

Campanie de colectare documente și mărturii despre migrație la Biblioteca ULBS

552cf243-c996-42ce-8d38-df19c6aedd03

Biblioteca Universității 'Lucian Blaga' Sibiu împreună cu Europeana — platforma digitală dedicată patrimoniului cultural al Europei și Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române din Sibiu organizează prima campanie de colectare și digitizare de documente despre migrație, la Biblioteca ULBS.

Scopul acestei campanii este de a strânge cât mai multe documente, mărturii orale, povești, obiecte personale legate de fenomenul migrației, larg răspândit în Europa. Evenimentul este dechis publicului larg sibian și are loc vineri, 13 iulie 2018, orele 10—16 și sâmbătă, 14 iulie 2018, orele 10—14. Sunt căutate dovezi documentare și povestiri personale care reflectă mișcările migrației în Europa de-a lungul multor secole, precum și modul în care acestea au afectat artele și științele.

La eveniment va participa Cristina Roiu, membru pentru România în Consiliul Europeana, care va răspunde întrebărilor celor interesați de biblioteca digitală a Europei.

Echipa Bibliotecii ULBS va prelucra poveștile, documentele, mărturiile prezentate de persoanele care vor fi prezente pentru a le împărtăși, apoi aceste povești vor fi încărcate pe portalul europeana.eu, alături de alte mărturii de pe întreg teritoriul Europei, contribuind la povestea ei și a oamenilor care locuiesc aici.

Primul eveniment al acestei campanii a avut loc în 15 martie, în parteneriat cu Casa de Istorie Europeană, la Bruxelles, iar evenimente similare se vor desfășura în Dublin, Viena, Belgrad, Luxemburg.

Cele mai interesante povești legate de migrație, colectate până acum, se regăsesc accesând https://www.europeana.eu/portal/ro/collections/migration. Aici puteți citi despre migranți faimoși, călătoria unei bibliotecare, patrii pierdute, rețete secrete, poveștile bunicilor, istorii de iubire, așa cum au ales cei care au împărtășit până acum amintiri să—și intituleze istoriile trăite.

Cu toții avem obiecte care spun de unde venim și ce evenimente importante ne-au modelat viața. Împărtășește povestea ta de migrație și adaugă un obiect care o ilustrează participând la Campania de colectare de documente de la public Europeana Migration ce se desfășoară la Biblioteca Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

Mai multe detalii aici :

https://www.facebook.com/events/356245551565377/

https://www.ulbsibiu.ro/ro/stiri/news.php?news_id=3103

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe