Comunicat de presă - Primăria Municipiului Iași

 •  Comunicate
10 afişări

Cinematografele sunt și vor rămâne în proprietatea Municipiului Iași!

6e58018e-d610-4c9f-a435-c3e6a1fc42ed

În legătură cu minciunile despre cinematografele din Iași lansate în spațiul public de către niște parlamentari care căpușează inutil banii publici și dezinformează opinia publică cu privire la lucruri pe care nu le cunosc și nu le înțeleg, conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă unele precizări importante.

Cinematografele Victoria, Republica, Dacia și Tineretului au intrat și vor rămâne în proprietatea Municipiului Iași ca efect al Legii 303/2008 și după ani de procese cu RADEF România Film pe care Direcția Juridică a Primăriei le-a gestionat cu succes. Prin sentința 70/2016 a Curții de Apel Iași instanța a constatat definitiv și irevocabil dreptul de proprietate al Municipiului Iași asupra cinematografelor. De asemenea, în urma unor acțiuni în instanță deschise ulterior de RADEF România Film, instanțele au menținut Hotărârea Consiliului Local Iași 313/2017 privind preluarea din domeniul privat al Statului și administrarea RADEF România Film București în domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local Iași a cinematografelor menționate.

Procesul la care se referă parlamentarii respectivi, ca și unii așa-ziși 'ziariști' nu vizează fondul predării cinematografelor, adică dreptul de proprietate al Municipiului Iași, ci doar procedura prin care s-a făcut predarea lor. De fapt, RADEF România Film nici nu a solicitat instanței întoarcerea executării silite prin care s-a materializat predarea, ci reluarea procedurii conform Legii contenciosului administrativ 554/2004 și refacerea protocoalelor de predare / primire. Procesul care, din nou, vizează procedura de predare, iar nu proprietatea asupra cinematografelor continuă, iar municipalitatea a solicitat instanței inclusiv daune din partea RADEF România Film.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe