Comunicat de presă - USR

•  Comunicate
14 afişări

NATO responsabilizează România USR salută deciziile care s-au luat în urma reuniunii NATO de la Bruxelles, pentru consolidarea securității tuturor membrilor. Înființarea unui comandament de corp de armată NATO în România ar confirma atât eforturile depuse de țara noastră de-a lungul anilor, de a fi un aliat responsabil și activ, cât și nivelul mare de așteptări din partea NATO față de România.

5bf59956-877a-4984-bc3a-e8e9e155f275

USR transmite că acest angajament al României va asigura o mai bună coordonare a apărării colective pentru România și aliații din regiune, dar reprezintă și o obligație de a accelera eforturile pe plan național pentru modernizarea Armatei și a infrastructurii și pentru elaborarea unei strategii naționale pentru reziliență.

'Atât înființarea unui comandament de corp de armată NATO în România, cât și operaționalizarea brigăzii internaționale de la Craiova reprezintă rezultatul unor eforturi și decizii luate în ultimii ani, de la începutul mandatului președintelui Klaus Iohannis, eforturi pe care actuala guvernare trebuie să le ducă mai departe inclusiv în ce privește reforma și modernizarea Armatei Române', a declarat președintele USR Dan Barna.

USR atrage atenția că politica haotică în domeniul investițiilor, în special în infrastructura strategică, vulnerabilitățile interne, corupția la nivel înalt și derapajele confirmate privind statul de drept sub guvernarea PSD-ALDE nu oferă, însă, premisele cele mai bune pentru a implementa eficient, rapid și fără costuri suplimentare un asemenea angajament.

'Îmi exprim încrederea că susținerea aliată va determina actuala putere de la București să își revizuiască rapid abordarea unor priorități de natură strategică și să revină la practicile de bună guvernare promovate pe plan european. Securitatea noastră nu poate avea alte surse de realizare în afara unei relații transatlantice bazate pe valori și a unui parteneriat strategic NATO-UE pentru viitor', a declarat Nicu Fălcoi, senator USR și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Atât timp cât guvernul PSD-ALDE îi sabotează pe aliații și partenerii noștri externi, așa cum am văzut în ultimele luni, România poate deveni un actor imprevizibil și necredibil doar de dragul agendei personale a lui Liviu Dragnea, lucru pe care UE și NATO nu îl vor putea trece cu vederea. USR va susține în plan legislativ și la nivel public implementarea acestor obiective ale NATO și implicit ale României, va promova relația transatlantică și va asigura complementaritatea NATO-UE în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.

Trimite-ne comunicatul tau

Comentează