Comunicat de presă - Primăria Sectorului 6

•  Comunicate
4 afişări

Amenzi de peste 200.000 lei, aplicate în luna iulie pentru nerespectarea curățeniei și a ordinii publice

b8d1a87f-47ef-406e-8032-1515b522684e

În luna iulie a acestui an, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a piețelor și altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, nerespectarea condițiilor menționate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 de lei la 5.000 lei, atât pentru persoane fizice, cât și juridice.

Tot în luna iulie au fost aplicate sancțiuni contravenționale și posesorilor de animale de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deținut asupra lor materialele necesare (făraș, mătură, pungă) pentru curățarea dejecțiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 200 lei și 500 lei.

Valoarea sancțiunilor aplicate de către polițiștii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna iulie, de 98.800 lei.

Tot în aceeași perioadă, au fost întreprinse acțiuni în vederea respectării ordinii și liniștii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuințelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, au fost legitimate 1.775 persoane și aplicate 441 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 118.680 de lei.

Acțiunile de acest gen vor avea caracter permanent, în vederea creșterii gradului de siguranță civică și pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe raza Sectorului 6.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente

Trimite-ne comunicatul tau