Comunicat de presă - ISU Mehedinți

 •  Comunicate
68 afişări

Comunicat de presă Activități dedicate Zilei Pompierilor din România

751ec951-669b-4eb0-a518-ff6aff164815

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an la data 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Drobeta' al Județului Mehedinți a organizat competiții sportive, expoziții cu tehnica și mijloacele de intervenție, puncte de informare preventivă, o expoziție de artă plastică, o activitate dedicată exclusiv copiilor, dar și o festivitate de depunere a jurământului militar.

Începând de sâmbătă, pompierii mehedințeni au fost în mijlocul cetățenilor cărora le-au dat posibilitatea să cunoască misiunile inspectoratului, dar și o parte din tehnica și mijloacele de intervenție folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora și a mediului.

Duminică, la Pădurea Crihala, am adus copiilor bucuria de a-și manifesta talentele artistice prin organizarea unui concurs de desene pe asfalt, dar și provocarea de a atinge cele mai înalte culmi prin escaladarea unui zid de cățărare pentru alpiniști.

Marți, 11 septembrie, la sediul inspectoratului, colega noastră, artista Oara Larisa Mindoiu, ne-a dezvăluit o parte din minunata lume a formelor și culorilor, desăvârșite printr-o multitudine de tehnici, în cadrul unei expoziții de artă plastică, cu tema 'Aripi de îngeri'.

Miercuri, 12 septembrie, la sediul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, în cadrul unei ceremonii miliare, la care au fost prezenți atât prefectul județului, cât și șefii structurilor teritoriale ale MAI, dar și ai unor instituții cu care noi colaborăm, cinci pompieri — doi ofițeri și trei subofițeri — au depus jurământul de credință față de țară. Totodată, inspectorul șef a înmânat diplome de merit personalului unității care s-a evidențiat în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se vor încheia joi, 13 septembrie, cu un ceremonial militar-religios, urmat de o paradă militară, ce se vor desfășura pe Bulevardul Carol I, Zona Palatului Culturii 'Teodor Costescu', începând cu ora 10.00.

Toți cei prezenți la eveniment vor putea intra în atmosfera camaraderească, pe acordurile fanfarei militare și vor vedea tehnica militară aparținând serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, dar și a serviciilor voluntare, publice și private, pentru situații de urgență reprezentative ale județului.

De asemenea, pe esplanada Fântânii Cinetice va avea loc o expoziție cu o parte din tehnica de intervenție și accesoriile folosite de pompieri, dar și un punct de informare preventivă.

Totodată, subunitățile noastre își vor deschide porțile, în intervalul orar 09.00-14.00 pentru a dezvălui vizitatorilor tehnica și misiunile salvatorilor mehedințeni.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Trimite-ne comunicatul tau

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Ultimele comunicate

Cele mai citite comunicate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe