'Nine O'Clock': Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yuzhen, diplomatul străin al anului

 •  Lifestyle
305 afişări

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, este "diplomatul străin al anului", premiu ce i-a fost acordat joi seara de cotidianul de limbă engleză 'Nine O'Clock', în cadrul ceremoniei care s-a desfășurat la Hotel Intercontinental, Gala premiilor "Oamenii anului 2013".

c8718d1f-7765-479f-ad6d-80f86926a5c4

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA

"Îmi face o mare plăcere să primesc acest premiu care nu este numai pentru mine și pentru munca pe care o derulez în România, dar reflectă atenția specială pe care mi-o acordă România. Anul trecut am văzut o consolidare a relațiilor româno-chineze, s-a atins un nivel important în relațiile dintre cele două țări. De asemenea, vizita premierului chinez la București, moment care în opinia noastră a fost foarte important pentru toate părțile implicate. (...) China și România au o prietenie solidă și în acest context vom asista la consolidarea strategiilor de cooperare între cele două părți în diferite domenii de activitate. Au trecut mai bine de doi ani de când mă aflu la post într-o țară europeană. Mulțumesc sincer tuturor prietenilor din România", a spus diplomatul chinez.

Diplomatul chinez a adăugat că această zi este una specială, pentru că astăzi se sărbătorește ajunul Anului Nou Chinezesc. "În tradiția chineză începem anul Calului, care aduce succes, noroc, dar și multă muncă", a mai spus Huo Yuzhen.

Un alt premiu important oferit de 'Nine O'Clock' a fost "diplomatul român al anului", acordat ambasadorului Sorin Ducaru, asistent al Secretarului general al NATO pentru riscuri de securitate emergentă, fiind pentru prima dată când un diplomat român ocupă o funcție atât de importantă în cadrul NATO, după cea de ambasador al SUA și șef al misiunii permanente pe lângă NATO, potrivit directorului cotidianului 'Nine O'Clock', Radu Bogdan.

Premiul diplomatului român, aflat în misiune, a fost ridicat de către Dan Nicolaescu, director în MAE, care a mulțumit în numele câștigătorului premiului și a transmis din partea acestuia un mesaj pe care îl consideră o "recunoaștere a muncii sale, a profilului strategic pe care România l-a dobândit în cadrul NATO.

Printre laureați s-au mai numărat Garanti Bank — "Banca anului", președintele CEC Bank, Radu Grațian Ghețea — "Bancherul anului".

RIFIL S.A., la împlinirea a 40 de ani de activitate în România, a fost premiat cu "investitorul străin al anului", Niro Investment Group, care a împlinit 20 de ani de activitate a fost premiat cu "investitorul român al anului", iar SIVECO SA — "exportatorul anului".

Premiul special al juriului a fost acordat omului de afaceri Ioan Niculae, președintele Grupului INTERAGRO, inițiatorul Asociației Forumului Investitorilor Autohtoni.

Radu Bogdan, directorul 'Nine O'Clock', a declarat cu acest prilej că este o mare onoare ca în cel de-al 23-a an de existență al cotidianului pe care îl conduce să să ofere premiile "Oamenii anului", în acest caz fiind vorba de 2013.

"Fără îndoială că nu este o opțiune ușoară, mai ales în aceste vremuri destul de complicate, să faci alegerile respective, dovadă că unul din premiile obișnuite pe care le-am dat în acești 23 de ani "Omul politic al anului" nu va exista de această dată. În acest an, în urma discuțiilor furtunoase pe care le-am avut, decizia a fost să nu acordăm premiul anul acesta", a spus Radu Bogdan.

Manifestarea s-a încheiat cu un recital al cunoscutului cor de copii "Allegretto", laureat al mai multor premii interne și internaționale.

La manifestare a fost prezent ambasadorul Republicii Chile în România, Maria Eliana Cuevas Bernales, care a fost felicitată cu ocazia zilei sale de naștere. AGERPRES /(AS-autor: Sorin Peneș)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Lifestyle

Cele mai citite din Lifestyle

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe