Comisiile de buget-finanțe au aprobat bugetul Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru 2018

 •  Politică
380 afişări

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat, joi, proiectul de buget al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) pentru 2018.

74f5c955-9303-469d-8189-999ea939d69e

Prezent la dezbaterile comisiei, directorul STS, generalul locotenent Ionel-Sorinel Vasilca, a declarat că proiectul acoperă necesarul pentru cheltuielile de personal (230 milioane lei), pentru titlurile de bunuri și servicii (61 milioane lei) și pentru investiții (33 milioane lei).

"Structura bugetului este de 70%-20%-10%, reprezentând cheltuielile de personal, cele operaționale și capital, dar luând în considerare că accentul îl punem pe partea de investiții din fonduri externe nerambursabile, din fonduri europene — și avem credite de angajament de 170 de milioane — atunci distribuția bugetului este în raport de 45% pentru personal, 10% cheltuieli operaționale și 40% pentru costuri de capital", a explicat el.

Ionel-Sorinel Vasilca a precizat că investițiile vizează modernizarea unor sisteme "vitale pentru continuitatea serviciilor de telecomunicații speciale și de cooperare".

Proiectul de buget pentru anul 2018 prevede o creștere de 21,28% față de 2017, iar pentru cheltuielile de personal înregistrează o creștere de 23%, în vederea aplicării prevederilor Legii — cadru 253/2017.

"Practic, bunurile și serviciile se conservă și sunt în linie cu celelalte costuri operaționale. Pentru partea de creștere, este vorba de o creștere netă de la 27 de milioane de lei, în anul curent, la 33 milioane lei, reprezentată de necesitatea de înlocuire și modernizare a sistemului de hub terestru pentru serviciile satelitare. Este un sistem pus în funcțiune și utilizat pentru situații de urgență din 2007, și-a îndeplinit ciclul de viață", a menționat el.

Vasilca a adăugat că investițiile mai vizează: două turnuri de telecomunicații în județele Arad și Vaslui, dar și modernizarea sistemului de video-conferință.

Pentru anul 2018, STS are alocat un buget în sumă totală de 332.563 mii de lei, din care 332.222 mii lei sunt bani de la bugetul de stat.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe