Parlament: Comisiile de buget-finanțe au aprobat bugetul MAI pentru 2018

 •  Politică
279 afişări

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au aprobat, miercuri, bugetul Ministerului Administrației și Internelor pentru 2018.

492ebd0c-d9ff-41df-8826-f1bade4bf591

"Bugetul alocat MAI pentru anul 2018 este mai mare cu 20,7% . (...) Proiecția bugetară pentru aferentă anului 2018 se subscrie acelorași obiective strategice asumate de MAI pentru perioada 2018-2021 și anume: asigurarea unui grad ridicat de siguranță a persoanelor și protecție a patrimoniului, creșterea capacității instituționale de gestionare a evenimentelor majore, creșterea eficienței și capacității administrative a ministerului. Pentru anul următor, limitele de cheltuieli aprobate de Guvern, pentru minister, sunt în sumă totală de 15.311,9 milioane lei, din care la sursă, buget de stat: 14,856 milioane lei", a precizat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la dezbaterile comisiilor reunite.

În ce privește cheltuielile de personal, ministrul a declarat că limita aprobată este de 9.304,4 milioane lei și asigură drepturile salariale ale personalului existent, majorate cu 25%. Pentru încadrarea promoțiilor de absolvenți din 2018 sunt alocate 116,1 milioane lei.

În ce privește bunurile și serviciile, din limita de cheltuieli aprobată, de 649 milioane lei, urmează să se asigure: creșterea gradului de dotare a personalului cu mijloace de protecție specifice și asigurarea muniției pentru misiuni și antrenament (47,8 milioane lei), finanțarea acțiunilor aferente pregătirii ministerului pentru exercitarea de către România a președinției Consiliului UE (24 milioane lei), asigurarea mentenanței sistemelor critice privind cazierul judiciar.

Ministrul a menționat că anul trecut s-au realizat investiții la 119 sedii, fiind finalizate până în prezent 19 dintre acestea.

"În anul 2017, am avut în vedere cu bugetul alocat, care a fost de 12.682,9 milioane, gestionarea fenomenului migraționist la frontierele cu Serbia și Bulgaria, menținerea în stare operațională a aeronavelor Inspectoratului General de Aviație, prin efectuarea lucrărilor de mentenanță obligatorii, pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor parțiale din luna iunie, derularea proiectelor cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență Ro-Alert, precum și recalcularea pensiilor, conform articolului 109-110 din legea 223, și o parte din activitățile destinate sporirii autorității cadrelor ministerului", a precizat ministrul.

Amendamentul admis de comisii se referă la alocarea de fonduri în sumă de 346.545 lei și includerea în programul anual de investiții al MAI, pentru demararea întocmirii documentelor tehnico-economice premergătoare depunerii cererii de finanțare din fonduri europene nerambursabile, a lucrărilor de creștere a eficienței energetice a clădirii Palatului Administrativ al județului Bistrița-Năsăud.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe