Programul Karate Kids a fost lansat la nivel național

 •  Sport
471 afişări

Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Federația Română de Karate WKC au lansat, marți, la nivel național, în baza proiectului MTS ''Pierre de Coubertin'', programul intitulat ''Karate Kids''.

d2e07f52-3f8f-45af-9ec8-171c34a09e9c

Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES ARHIVĂ

Andrei Constantin, coordonator de program în zona București, a declarat pentru Agerpres: ''Este vorba de un program care vizează șase centre naționale.

El este al Ministerului Tineretului și Sportului, în programul ''Pierre de Coubertin'', sponsorizat din fonduri europene. Sunt prezenți 53 de elevi între 6 și 11 ani din județele Ilfov și Prahova, precum și din Municipiul București. Copiii sunt însoțiți de părinți, profesori de sport, iar unii dintre ei, de antrenorii de la cluburi. Este prezentă profesoara Ioana Lambru, de la clasa de arte marțiale, profesori, arbitri și antrenori din cadrul Federației de Karate WKC''.

Prof. dr. Ioan Țoca, directorul Colegiului Național Aurel Vlaicu, a spus: ''Orice program sportiv este binevenit. După atâta mișcare cu mintea, pe calculator, tablete și telefoane, este bună cât mai multă mișcare fizică. Trebuie să oferim 2 ore de sport și nu una, cum este în prezent. Sunt necesare competiții între licee, iar profesorii de sport să aibă normă obligatorie în acest sens. Avem o clasă de baschet și karate, la clubul nostru școlar sportiv există și o secție de karate și copiii aceștia au vrut să continue și astfel s-a constituit o clasă și pentru ei''.

Cristian Barbu, unul dintre părinți, a spus: ''L-am adus pe băiatul meu Andrei Sebastian la acest program de karate pentru că îi oferă echilibru psihic, sănătate, disciplină, spirit de echipă și o mai ușoară integrare într-un colectiv''.

Obiectivele acestui program derulat în parteneriat MTS și FRK WKC, cu sprijinul Agerpres, partenerul media al evenimentului, sunt: popularizarea practicării sportului-karate în rândul copiilor, selecționarea copiilor cu deprinderi motrice bune și îndreptarea acestora spre sportul de performanță, selecționarea copiilor cu dizabilități și includerea în programul de dezvoltare personală, cu un caracter individual.

La București, programul a fost lansat la Colegiul Național 'Aurel Vlaicu', str. Stephan Ludwig Roth nr 1. În alte zone ale României, proiectul a fost lansat simultan în mai multe orașe: Cluj-Napoca — Sala de sport multifuncțională Florești, Cetatea Fetei, Brașov — Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 8, Brașov, Constanța — Sala de sport a Complexului Tomis, str. Flamandă, Timișoara — Sala de sport a Școlii Generale nr.18, str. Amforei nr. 6, Satu Mare — Sala de sport a Liceului cu program sportiv.

În baza acestui program, FRK WKC dorește aducerea în sălile de sport a copiilor, educarea acestora pentru mișcare și crearea unei baze de selecție a viitoarei generații de karateka, dezvoltarea capacității copilului să întreprindă activități în mod independent, dezvoltarea modului în care relaționează cu ceilalți.

Prin practicarea karate-ului se formează o imagine pozitivă despre propriul corp, dezvoltă atitudini valorizate de societate, devenind mai independent, învățând să lucreze și în echipă și găsește modele pozitive de urmat, toate acestea contribuind la formarea unei stime de sine pozitive. Creșterea numărului de practicanți ai sportului — karate va atrage implicit creșterea performanței la nivel național, european și mondial.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Teodora Oprea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sport

Cele mai citite din Sport

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe