Președintele WUKF, Liviu Crișan, salută organizarea foarte bună a Mondialelor de la Szczecin

 •  Sport
482 afişări

Trimisul special al AGERPRES, Aristotel Bunescu, transmite: Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC și al WUKF, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că organizarea Campionatelor Mondiale WUKF pentru copii, cadeți și juniori de la Szczecin (Polonia) este una foarte bună.

f49667c7-1f45-4706-ac3d-55646fad8d41

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

''Sigur că organizarea generală, liniile directoare ele sunt stabilite federația locală, dar suntem foarte dependenți de sprijinul venit de pe plan local. În general avem un regulament general, pe care federația organizatoare trebuie să îl respecte, dar suntem pe undeva la mâna organizatorilor. Aici, am avut o foarte plăcută surpriză, încă de la prima întâlnire, care a avut loc acum doi ani de zile. Toate autoritățile locale, primăria din Szczecin, câteva institute care sprijină financiar acest eveniment, au fost extrem de deschise și dornice să atragă în oraș un Campionat Mondial'', a declarat Liviu Crișan.

''Noi ne-am bucurat mult pentru că, în special, președintele federației din Polonia, domnul Pawel Bombolewski, este un organizator foarte bun. El este foarte ordonat, foarte meticulos, a făcut mai mult decât am cerut noi. Practic, după tot ce am văzut aici, după două zile de concursuri și alte două zile cu antrenorii, suntem foarte mulțumiți. În rest, s-a văzut importanța care s-a dat campionatului, a fost prezent la deschidere domnul Lech Walesa, fostul președinte al Poloniei. Este o personalitate pe care mulți nu se așteptau să fie prezentă'', a mai spus Crișan.

Totodată, președintele WUKF a evidențiat și unele probleme, inerente: ''În cursul zilei de vineri am avut câteva probleme legate de insistențele părinților, care au dorit să fie cât mai aproape, dacă se poate la 5 cm de copilul care execută probele de concurs. Sâmbătă am schimbat însă toată strategia și suprafața de competiție este liberă și aerisită. Vom încerca, în perioada următoare, să fim atenți la toate detaliile, asta pentru că în special competiția de copii este foarte aglomerată. Dar, să nu uităm că ambiția și dorința de a te situa în mijlocul evenimentelor este pe undeva de înțeles''.

Liviu Crișan, prim-vicepreședinte al United World Karate, s-a referit și la interesul pe care îl arată lumea față de noul organism mondial: ''În afara întrecerilor în sine, am avut programat congresul nostru, WUKF. El are loc la fiecare campionat pe care îl organizăm. Acum am avut un congres mondial, legat de interesul arătat față de noua organizație United World Karate (UWK), acolo unde WUKF este parte integrantă, precum și membru fondator. Noi l-am invitat pe domnul Richard Jorgensen, care este președintele al UWK și care a fost asaltat de multe întrebări și a făcut apoi o prezentare în acest sens. Lucrurile sunt acum foarte clare și toți sunt entuziasmați''.

''În al doilea rând am avut o întâlnire mai restrânsă, cu conducerea UWK. Au fost câțiva invitați care pot să ne ajute cu experiența pe care o au. Și aici, totul a mers foarte bine, mai ales că doream să clarificăm câteva lucruri care urmează. În primul rând, organizarea națională a reprezentanților UWK. Am găsit o soluție foarte bună, în două-trei săptămâni vom da un comunicat tuturor și se vor constitui aceste federații internaționale, așa cum sunt ele impuse de către SportAccord și de Comitetul Internațional Olimpic'', a precizat Liviu Crișan.
România participă cu peste 100 de sportivi la Campionatelor Mondiale de karate pentru copii, cadeți și juniori de la Szczecin, care se încheie duminică. Agenția Națională de Presă AGERPRES acoperă evenimentul cu un redactor la fața locului și transmite competiția LIVE STREAMING, în perioada 16-19 octombrie, la adresa http://www.agerpres.ro/static/live. AGERPRES (editor: Mihai Țenea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sport

Cele mai citite din Sport

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe