Sportivii medaliați la Universiada de la Taipei au fost premiați de Primăria Sectorului 1

 •  Sport
344 afişări

Sportivii români care au adus delegației României 11 medalii, dintre care trei de aur, două de argint și șase de bronz, la Universiada de la Taipei, desfășurată la finalul lunii august, au fost premiați, joi, de Primăria Sectorului 1.

a4414922-0c5d-4524-b35f-a638c233606c

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Premiile în bani oferite în cadrul evenimentului desfășurat în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 sunt următoarele: medalie de aur — 5.000 de lei, medalie de argint — 3.750 lei și medalie de bronz — 2.500 de lei. De asemenea, antrenorii celor 11 medaliați au fost premiați cu jumătate din suma încasată de sportivul respectiv.

Cei 11 sportivi medaliați sunt: Larisa Iordache (gimnastică, 2 aur și 1 bronz), Alina Rotaru (atletism — 1 aur), Nicolae Alexandru Soare (atletism, 1 argint), Alin Firfirică (atletism, 1 argint), Andrei Muntean (gimnastică, 1 bronz), Andrei Gag (atletism, 1 bronz), Bianca Răzor (atletism, 2 bronz), Sanda Belgyan (atletism, 1 bronz), Camelia Florina Gal (atletism, 1 bronz), Anamaria Nesteriuc (atletism, 1 bronz) și Bernadette Szocs (tenis de masă, 1 bronz).

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat în cadrul evenimentului că sportivii de performanță merită recompensați deoarece sunt "principalii ambasadori ai României".

"Sunt foarte bucuros că ne aflăm în situația de a premia medaliații României de la Universiadă. Noi, Primăria Sectorului 1, ne permitem să sprijinim sportul și sportivii de performanță, cei care sunt principalii ambasadori ai României. Prin sport se pot deschide uși și în acest fel România devine mai cunoscută pe plan internațional. De aceea mă bucur că putem să oferim aceste sume pe care Consiliul Local le-a aprobat. În afară de Primăria Capitalei, noi, cei de la Sectorul 1, suntem singurii care putem investi în sport și iată că o facem", a menționat Daniel Tudorache.

România a ocupat locul 23 în clasamentul final pe medalii din cadrul celei de-a 29-a ediții a Universiadei de vară de la Taipei (Taiwan) (19 — 30 august), cu trei medalii de aur, două de argint și șase de bronz.

Două medalii de aur au fost cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus și la sol, o altă medalie de aur a fost adjudecată de atleta Alina Rotaru, la săritura în lungime, argintul a fost obținut de atleții Nicolae Alexandru Soare, în proba de 10.000 m, și Alin Firfirică, la aruncarea discului, iar medaliile de bronz au fost câștigate de gimnaștii Larisa Iordache (bârnă), Andrei Muntean (sărituri), atleții Andrei Gag (aruncarea greutății) și Bianca Răzor (400 m), ștafeta feminină de 4x400 m (Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal, Anamaria Nesteriuc și Bianca Răzor) și Bernadette Szocs (tenis de masă, simplu).

România a participat la ediția a 29-a a Universiadei de vară cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români au concurat la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sport

Cele mai citite din Sport

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe